четвер, 6 грудня 2018 р.

Майстер-клас «Впровадження УДК в бібліотеках ЦБС»

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» заклади нашої країни, що досі користувались бібліотечно-бібліографічною класифікацією (ББКпереходять до використання для систематизації документів відповідно до Універсальної десяткової класифікації (УДК).


Провідний методист ЦБС Корінь В.В., що проводила майстер-клас по УДК, наголосила, що перехід на Універсальну десяткову класифікацію у бібліотеці справа не проста. Вона потребує від бібліотекарів певних знань про нову класифікаційну систему, опанування методикою роботи з основною та допоміжними таблицями УДК, мінімальних практичних навичок у обробці наявної у фонді літератури, матеріального забезпечення, а також значних затрат часу.


Навчання мало на меті підготувати бібліотекарів до впровадження  нової класифікаційної системи у бібліотеці, а також допомогти розпочати роботу по переведенню наявного бібліотечного фонду на УДК. 


Немає коментарів:

Дописати коментар