пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Жінка та Весна


В міській бібліотеці для дітей з початку березня діє книжкова виставка-екскурс «Жіноча постать на тлі історії…». Бібліотекарі прагнули познайомити читачів з жінками, які пережили свій час.
Відкриває виставку розділ «Великі українки», який розповідає про французьку королеву Анну – велику українку, доньку Ярослава Мудрого та султану Османської імперії – українку Настю Лісовську, яку весь світ знає під іменем Роксолана. Обидві в сучасній українській традиції входять до переліку найвідоміших жінок сучасної та давньої України.
У розділі «Краса, що завоювала світ» розкрита таємниця життя єдиної у світі жінки-фараона Хатшепсут та найпрекраснішої із єгипетських цариць –Нефертіті.
Наступний розділ розповість про жінок, які канонізовані церквою та зараховані до лику святих. Це велика жінка – мати Тереза, яка є однією з найвідоміших, найшанованіших та найулюбленіших особистостей ХХ століття та свята воїтелька – француженка Жанна д’Арк.
Не обійшли увагою історію життя королеви людських сердець, принцеси на всі часи – леді Діани Спенсер.
І завершує виставку розділ про жінок, які прикрасили епоху та стали її символами – Мерилін Монро та Марлен Дітріх.  
Весна – жіноча пора: і березень, і травень будуть осяяні жіночою красою та ніжністю, маминим теплом та відданістю.
Тож, міська бібліотека для дітей запрошує своїх читачів здійснити екскурс по книжковій виставці «Жіноча постать на тлі історії…»


З нагоди Міжнародного жіночого дня у міській бібліотеці №3 зібралась жіноча половина користувачів бібліотеки на весняні посиденьки «Жінка та весна».
Нагаєць І.О., провідний бібліотекар розповіла про видатних жінок, що залишили яскравий слід в історії, літературі, мистецтві. Таких як: Анна Ярославівна, королева Франції, Роксолана, Леся Українка, Ольга Кобилянська, Марко Вовчок, Марія Заньковецька, Оксана Петрусенко та інші.
Вірші про жінок, кохання, весну читали всі присутні. Дніпрянський ансамбль «Берегиня» прикрасив захід українськими та російськими піснями про любов. За частуванням було багато жартів, гумористичних історій та анекдотів.
Бібліотекар Кравченко Н.П. декламувала вірші про кумедні випадки у стосунках жінок та чоловіків.

Посиденьки подарували всім святковий настрій, душевне тепло та море задоволення.  

Немає коментарів:

Дописати коментар