вівторок, 6 березня 2018 р.

Творці дивосвіту


"Краса врятує світ" – ця крилата фраза ще раз набула свого значення на зустрічі з умільцями м. Таврійська в міській бібліотеці №4, що була присвячена 35-річчю заснування міста 2 березня 1983 року. Провідний бібліотекар Ярова В. М. коротко розповіла історію заснування самого молодого міста на Херсонщині,
Виставка умільців, організована в бібліотеці, вражала розмаїттям, яскравістю, вишуканістю виробів, а головне, що за кожним з них була частинка душі майстрині,






"Ми приходимо в цей світ не просто так, а щоб зробити його кращим"- сказала Штефан З.А, директор Таврійського Будинку культури, представляючи свої вироби. Понад 17 років очолює вона міський будинок культури і всі ці роки – не тільки творчість її успішних колективів, а ще й її творчість, як дизайнера і майстра сценічних костюмів, непомітна на перший погляд, бо це праця дома, вночі, у вихідні, за швейною машинкою. Але без цих костюмів не було б тих запальних концертів, які так полюбляють тавричани і гості міста.
Всі майстрині різні за фахом, віком, соціальним станом, але їх обєднує одне – бажання творити красу своїми руками. Це і домогосподарка Мачина І.Г., яка вишиває нитками, бісером прекрасні картини, одяг, в’яже тонкої роботи комірці та серветки; це і молода дівчина  Шаповалова О.О., що малює, вишиває картини, створює їх з атласних стрічок в техніці "канзаші", це і Королькова Л.В., майстриня з різносторонніми виробами – від шкіряних сумок, ляльок-мотанок, м’яких іграшок до ювелірних виробів з натурального каміння. Дуже цікаво було всім умільцям поспілкуватися між собою, а запрошеним гостям помилуватись цією красою і придбати щось собі на згадку.
А щоб майстрині  піднімали свій професійний рівень, бібліотекар Півторак І.В. познайомила їх з літературою на тему рукоділля, що є в бібліотеці. На заході була присутня представниця Таврійського виконкому Климова Ж.В., яка висвітлила цю подію на офіційному сайті м. Таврійська.



Немає коментарів:

Дописати коментар