понеділок, 15 травня 2017 р.

«Форум-театр» - олюднення людства

У рамках проектів "Співпраця регіонів в області опанування сучасних практик роботи з громадами" та "Українська регіональна платформа громадських ініціатив" за фінансової підтримки Європейського Союзу, з 11 по 13 травня у Новій Каховці проходив тренінг (майстер-клас) з використання методики "форум-театру" для вирішення актуальних проблем громад.
"Форум-театр" є інтерактивною формою театру з залученням глядачів до дій, які відбуваються на сцені. Ми часто є лише глядачами подій, але ми можемо стати активними учасниками того, що відбувається навколо, заради позитивних змін. Ця методика зароджує у людини  прагнення розвивати культуру прав людини і подолати дискримінацію.
 Мета цього тренінгу, навчитись вирішувати конфліктні ситуації у родинному, професійному та суспільному колах. Тренінг проводила досвідчений тренер з м. Івано - Франківськ Юлія Острогляд.
  
 
Учасниками тренінгу були: громадські активісти, працівники професійного електротехнічного ліцею, центральної бібліотеки та інші.


Два дні тренінг проходив на базі Новокаховського приладобудівного технікуму, де учасники за методикою "форум-театру" робили різноманітні вправи на: послідовність, інтеграцію, демеханізацію, довіру тощо, після чого ділилися емоціями та враженнями.


На третій день, який проходив на базі комплексу сімейного відпочинку "Казкова діброва", відбувся публічний показ форум-вистави, де  учасники інсценували конфліктні ситуації, а глядацька аудиторія активно брала участь в обговоренні побаченого і пропонувала варіанти вирішення конфліктів.


Отже, "форум-театр" дає змогу знайти, зіграти, «прожити» складні життєві ситуації, отримуючи безцінний досвід активної громадянської позиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар