середу, 17 травня 2017 р.

Віртуальний євро-тур

Європа – наш спільний дім,
Європа – колиска усіх країн!
Шляхом єдиним, прямуй до мети,
Європа – це дім, де живем я і ти!

Офіційно в Україні щорічно в третю суботу травня, а цього року це 20 травня, знамена дата – День Європи. «Єдність у різноманітті» – це девіз Європейського Союзу. Девіз означає те, що завдяки ЄС мешканці європейських країн поєднуються у співпраці заради миру і добробуту, а численні культури, традиції та мови держав Європи є безцінним активом цього континенту.

Бібліотекарі центральної бібліотеки, запросивши  учнів ЗОШ №4 на євро-тур «Бажаєте солодких спогадів? Тоді вам до нас», розповіли багато цікавих і незвичайних фактів про Європу. Старшокласники з захопленням слухали та переглядали відео, відповідали на питання вікторини.

А ви знаєте, що:
– Давні греки вважали Європу окремим материком.
–  Спочатку статуя свободи була побудована у Франції, тільки потім передана США в якості подарунка.
–  1/4 частину Європи займають острова.
–  У Європі немає пустель. Зате клімат в різних країнах теж різний. Взимку може бути дуже холодно, а влітку — жарко.
–  Греки мають більше 150 варіантів національного гімну.
– У минулому Середземне море часто висихало.


Саме про країни Європейського Союзу прийшли послухати до міської бібліотеки №2 студенти НКПТ, відвідавши інтернет – круїз «Вас вітає Європа».
Бібліотекар Рядних І.Л познайомила не лише з історією створення ЄС, а ще й розповіла про найцікавіше чим пишається кожна країна, про родзинки, яких немає в інших країнах.
Відомі французькі винаходи: калькулятор, швидка допомога,повітряна куля, кіно, фото та мультиплікація, підводний човен, акваланг та ін. А в Німеччині придумали аспірин, жувальну гумку. В далекій Швеції проживає понад 300 000 людей з прізвищем Карлсон. Кожна країна унікальна по своєму. І зараз, коли для України відкрили безвізовий режим, кожен зможе побувати у різних країнах, насолодитися їхнім кліматом, пізнати історію і культуру, поринути у світ їхніх образів і відчуттів.


Набагато більше ви зможете дізнатися завітавши до  бібліотек міста. 
Чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар