четвер, 11 травня 2017 р.

Арт-майстерня «Мамі з любов’ю»

ЇЇ ім’ям твій освітився світ.
Мама – найкраща людина у світі.
Знають це всі – і дорослі, і діти.
Морок не ляже на рідній поріг
Мама не пустить, вона – оберіг.
                                      М. Пономаренко.

Нарешті відступили зимові холоди й забуяла природа. А ще весна подарувала нам чудове свято – День Матері. У кожного є або була найдорожча і найближча людина – Мати. Яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
День Матері - міжнародне та локальне свято. В Україні - цей день щорічно відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. У цьому році День Матері в Україні припадає на 14 травня.
11 травня до Центральної міської бібліотеки на арт-майстерню «Мамі з любов’ю» завітали учні 5-го класу ЗОШ №4. На якій вони власноруч зробили листівки із зображенням об’ємної квітки та щирими побажаннями для своїх матусь.
Від бібліотекаря Сембратович С.Л. школярі дізнались, як створюється листівка. Творчий процес проходив у ігровій формі: дітям запропонували відгадати кросворд. А слова-відповіді вони змогли знайти, прослухавши вірш «Весняні квіти», який написала Олена Пчілка – письменниця, громадський діяч, матуся Лесі Українки.
Захід був спрямований на прищеплення молодому поколінню високого почуття любові до матері, як наставниці душі і хранительки Життя. І в загалі, діти в роботі заряджаються позитивом. Година, прожита у світі її фантазій, коли вона займається творчістю: малює, ліпить, вирізає та інше, забуває про всі свої негаразди, - безцінна.
Тож діти у грі та розвагах працювали над створенням сюрпризу для своїх матусь – власноруч зробили листівки з поздоровленням:

Бажаємо щастя й даруємо квітку,
Щоб сонце і зорі плекали тепло,
Щоб завжди здоров’я у тебе було,
Щоб смутку не знала! Ми просимо долі,
Добра тобі й радості, рідна, доволі.
Хай доля боронить від лиха й біди,
Лишайся ж ти, мамо, такою завжди!

До Дня Матері бібліотекар пункту видачі міської бібліотеки № 2 Новосьолова С.М. для дітей робітничого селища провела зустріч за круглим столом «Незгасима материнська любов». Діти з захопленням розповідали про своїх мам:  Писаренко Каріна розповіла, як мама уміє шити костюми для себе та для дітей, Майстренко Яна про те, як мама готує смачні страви, Кулинок Даня – як мама вишиває бісером картини, Вознюк Катя - як мама гарно співає, Моісеєва Варвара – про те, як мама садить городину та її вирощує. Менжинський Олексій розповів про бабусю, з якою він проживає та прочитав вірш-присвяту бабусі «Бабуся рідненька моя».

Година спілкування пройшла активно, весело і всі діти пообіцяли, що в цей день обов’язково подарують своїм мамам, якщо не подарунок, то хоч радісну посмішку.

Немає коментарів:

Дописати коментар