понеділок, 21 березня 2016 р.

Веселка талантів

Театр для нас – це наче казка.
Тут можна зняти свою маску,
І стати можна тут поетом,
Й складать віршовані куплети.


Уявіть наше життя без театру і поезії! Воно було б нудне, без вибуху емоцій. Коли слова написані на папері звучать зі сцени, вони можуть зачепити до сліз чи змусити сміятися. Сила слова і сцени, володіє особливою енергією, яка захоплює і підпорядковує нашу уяву.
Щоб привернути увагу суспільства до мистецтва, ЮНЕСКО було прийнято рішення: 21 березня кожного року відзначати Всесвітній день поезії та 27 березня – Міжнародний день театру.
У читальній залі центральної міської бібліотеки своє «професійне» свято –   День поезії, відсвяткували члени літературно-музичного клубу «У колі друзів». Читали свої власні вірші, та декламували улюблені поетичні рядки класиків.

Гостям була представлена підготовлена бібліотекарями  відео-презентація «Історія світового театру», в якій не оминули увагою історію українського театру, згадали перших корифеїв українського театру – драматургів і режисерів Михайла Старицького, Марка Кропивницького, Івана Карпенко-Карого, Миколу Лисенка, Леся Курбаса та Гната Юру…
Родзинкою вечора були конкурси та феєрична експромт-постановка, в якій «акторську майстерність» відточували всі охочі члени клубу.


     

Немає коментарів:

Дописати коментар