четвер, 25 лютого 2016 р.

“Хотіла б я піснею стати”


 Вечір-портрет “Хотіла б я піснею стати” зібрав шанувальників творчості  великої поетеси Лесі Українки в бібліотеці пункту видачі  міської бібліотеки № 2 робочого селища. Лесею Українкою в історію вітчизняної і світової літератури судилося увійти Ларисі Петрівні Косач. Її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературна критика та публіцистика, перекладацькі роботи та фольклористика. “Світла зірка, - писав В. Самійленко - та й за гору скрилась...”. Але її промені-твори не згасли, не потьмяніли з плином часу: воістину сей нетлінний  скарб  - поетична спадщина Лесі Українки. На вечорі присутні читали вірші “Конвалія”, “Мій шлях”,. “Подорож до моря”, згадували про поеми та драматичні твори.

24 лютого міська бібліотека №3 з бібліотекою ЗОШ №6 запросили школярів на літературну вітальню «Моя зірка зорить світлом рівним і чистим…» до 145-річчя Лесі Українки. 
Почався захід українською піснею «Вишита сорочка» у виконанні групи шестикласниць. Ведучі: Нагаєць І.О. (міська бібліотека №3), Мерна Л.М. (шкільний бібліотекар), Болгаріна Л.С. (вчителька української мови та літератури ЗОШ №6), розповідаючи про різні етапи життя поетеси, зверталися до її поезії. 

Учні декламували вірші ювілярки, а Козлова Валерія виконала монолог Мавки з «Лісової пісні». 

Закінчився захід переглядом відеофільму про Лесю Українку, який розповів присутнім про пам’ятні місця, де бувала поетеса при житті, про її літературну спадщину, про вшанування її пам’яті українським народом. 



Немає коментарів:

Дописати коментар