вівторок, 23 липня 2019 р.

Цікаві зустрічі в юнацькій бібліотеці


Простір для нових ідей і творчості
завжди знайдеться там,
де мешкають життя і воля.
                               С.Булгаков

Культура народу, його історія – це той великий скарб, національне надбання, що передається від покоління до покоління в генетичній пам’яті людей, в рукописах, в книжках та особистих сімейних архівах. Зацікавленість  краєзнавством, виховується в кожній молодій людині, примножується, збагачується. А бібліотека – місце, де завжди можна зустріти однодумців, поспілкуватися з цікавими людьми, поділитися своїми думками та враженнями і гарно відпочити.  


Активне юнацтво –  користувачі юнацької бібліотеки, зустрілися і обговорили бажання вивчати творчість Анатолія Павловича Бахути та Валентини Михайлівни Нижеголенко.


За чашкою чаю та солодощами, молодь зібралася на поетичні смаколики: читала поезію цих авторів, згадувала про заходи, які відбуваються у місті для вшанування пам’яті  цих письменників. Впродовж літа учасники Акції будуть вивчать літературну спадщину та писати творчі роботи.


Херсонська обласна бібліотека для юнацтва імені Бориса Лавреньова за підтримки обласного управління культури щорічно проводить Обласну національно-патріотичну акцію «Ми-українці», з метою виховання патріотизму на підґрунті вивчення національних традицій і позитивних прикладів з історії та культури українського народу.


Цьогорічна Акція присвячена вивченню творчості письменників-земляків 19-20-х століть. Бібліотекарі міської юнацької бібліотеки підготували книжкові полиці з творами письменників-земляків, запросили своїх читачів ознайомитися з їх літературною спадщиною.

Зустріч надзвичайно цікавих людей  - учасника афганських подій Михайла Анатолійовича Батухтіна та члена Спілки краєзнавців Анатолія Георгійовича Неділько відбулася в читальному залі юнацької бібліотеки.



Анатолій Георгійович розповів про свої рукописні  праці, напрацьовані  в архівах Херсонщини з історії життя, побуту, розвитку виробництва, виноградарства всього Таврійського краю. Ці рукописи чекають спонсора на видавництво книжок цікавих і потрібних , як молодому поколінню, так і людям поважного віку.



Немає коментарів:

Дописати коментар