понеділок, 29 січня 2018 р.

«Было так – я любил и страдал»

Є постаті  в мистецтві, які не залежно від часу залишаються актуальними. Їх творчість не  залишає байдужим нікого, тому що торкається найголовніших людських почуттів. Одна з таких постатей – Володимир Висоцький.
Саме цій непересічній людині був присвячений вечір-портрет «Было так – я любил и страдал», який підготували працівники міської центральної бібліотеки для учасників клубу «У колі друзів».




Цього року Володимир Семенович Висоцький мав би відзначати своє 80-ти річчя, але, нажаль, життя видатного барда, поета, актора обірвалось у 42 роки і ми могли говорити про нього тільки у минулому часі.
Важко охопити в одному заході настільки багатогранний талант, та  бібліотекарі намагались розповісти про життя і творчість Висоцького якомога докладніше. Присутні на заході послухали пісні Володимира Семеновича, подивились уривки зі спектаклів та кінофільмів з його участю та поділились своїми сприйняттям цієї геніальної особистості. Запрошений на захід ново каховський бард Костянтин Лопаніцин заспівав декілька пісень Володимира Висоцького і своє присвячення на ювілей поета. Учасники клубу розповідали про відвідування пам’ятних місць митця та із задоволенням підспівували, коли звучали пісні. Отже, завдяки творчості Володимира Висоцького, люди об’єднались і змогли поринути у нескінченний світ мистецтва.


Два дні користувачі юнацької бібліотеки подорожувало  у світ кумира мільйонів, відомого барда, композитора, поета, актора театру і кіно Володимира Висоцького. Це був вечір-присвята «Я співаю про друзів», до 80-річчя з дня народження Володимира Семеновича, на який були запрошені студенти Новокаховського Вищого Професійного Училища.  Бібліотекарі зустріли молодих людей  в читальному залі,  приготували книжкову полицю «Поет, співак, актор - Володимир Висоцький». Найбільший інтерес молоді  викликав  віртуальний перегляд  фрагментів авторських концертів барда,  перегляд літературних збірок віршів,  книжок про В. Висоцького. 



Головним мотивом цього заходу була дружба та вірність – ці якості в людях найбільше цінував бардівський кумир: «В этом мире я ценю только верность. Без этого ты никто и у тебя нет никого. В жизни это единственная валюта, которая никогда не обесценится». Якщо поряд з вами є людина, яка розділить з вами  велику біду та щасливу радість  - це і є дійсна дружба, яка сприяє успіху і розвитку дружніх відносин.


В літературно-музичному клубі "Натхнення" юнацької бібліотеки, зібралася творча юнь, відзначити ювілейний день народження Володимира Висоцького. За гарячим чаюванням та щирими розмовами, слухали пісні в авторському виконанні барда, (надзвичайно актуальні в наш час), дивувалися його незвичайній манері виконання, експресивній енергії та силі голосу. Молодь читала вірші зі збірок Володимира Висоцького, а також свої авторські вірші.



Такі зустрічі дають можливість юним читачам бібліотеки самовиразитись, відверто поділитися думками, подружитися, знайти однодумців - шанувальників книги, поезії, пісні.



Міська бібліотека №3 разом з працівниками будинку-музею А.П.Бахути для дорослих читачів провели літературний портрет «Я пройду сквозь воздушную, ватную тьму…».
Більшість присутніх пам’ятають В.Висоцького ще з юності, бо їх молодість пройшла під впливом його  пісень та зіграних ним ролей у кіно та театрі.
Ведучі заходу: Нагаєць І.О. тп Лупашко Т.В. розповіли зібравшимся про його життя і творчість. Розповідь супроводжувалася показом уривків із фільмів та спектаклів, і звичайно, з екрана монітора звучали пісні Висоцького: «К вершине», «Он не вернулся из боя», «Песня о друге» та інші. «Песню о друге» присутні співали разом.
В кінці заходу працівники бібліотеки запросили усіх до чаювання, під час якого гості розповіли ще багато цікавого про кумира своєї молодості, яким він їм запам’ятався, що читали про нього, читали його вірші і вірші присвячені Володимиру Висоцькому.

Захід усім сподобався, адже він деякою мірою на короткий час повернув присутніх у роки їх молодості. 

В Піщанській сільській бібліотеці відбувся захід до 80-річного ювілею В.С.Висоцького. В літературно-музичній композиції  згадували життя і творчість поета, музиканта, актора; говорили про його багатогранність і неоднозначність. Учасники заходу слухали відомі пісні В.Висоцького, читали його поезії, дивились відео-презентацію, підготовлену бібліотекарем Грек Т.А.



Постать В.С.Висоцького об’єднує людей різного віку, достатку та різних музичних та літературних смаків, тому наприкінці заходу читачі отримали задоволення від спілкування з творчістю ювіляра.


Немає коментарів:

Дописати коментар