пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Літературна візитка : «Золотий ключик або пригоди Буратіно»

«То було не якесь там благородне дерево, а саме звичайне поліно, з тих, якими в зимову пору топлять печі і каміни, щоб обігріти кімнату». Так розпочинається казка відомого італійського письменника К. Коллоді. У нього з поліна вийшов Піноккіо, а от у відомого російського письменника О. Толстого народився Буратіно.




До молодшого відділу міської бібліотеки для дітей на літературну візитівку «Золотий ключик або пригоди Буратіно» завітали учні 2-б класу гімназії. За допомогою електронної презентації «Золотий ключик або пригоди Буратіно» діти згадали веселі і сумні пригоди дерев’яної ляльки та всіх головних героїв цієї чудової книжки, і повернули втрачені речі їх господарям. Роздивились малюнки дітей з Новокаховської школи мистецтв, які брали участь у конкурсі «Мої казкові сни». І, звичайно, послухали чудові пісні з кінофільму: «Пригоди Буратіно», який було створено у 1972 році. А у кінці кожен учень отримав смаколика із чарівного мішечка казкового героя.

В читальному залі Таврійської міської бібліотеки вихованці дитсадочка "Дзвіночок" веселились разом з персонажами "Золотого ключика". Ця зустріч була присвячена 135-річчю відомого письменника О.М.Толстого, автора повістей і оповідань, п’єс і сценаріїв, віршів і казок для дітей. Дякуючи письменнику, ось уже понад 80 років, діти із задоволенням читають казку "Золотий ключик або пригоди Буратіно". .Добрий, смішний і дуже зворушливий герой навчає багато чому, але основне – не бути байдужими! Буратіно люблять всі: і дорослі,і діти. Діти люблять за те, що він схожий на них – такий же непослух і веселун, а дорослі за те, що самі були такими ж дітьми. Працівники бібліотеки розповіли дітям історію створення казки. Свято супроводжувалося піснями, відео, показом мультфільму про Буратіно. Діти веселились і брали участь у всіх вікторинах.




Немає коментарів:

Дописати коментар