четвер, 18 травня 2017 р.

Музеї - скарбниці людства

Щоб ми могли своє вчорашнє знати.
Мов книгу знань, щоб погортали час,
Довірливо очима експонатів
Минуле наше дивиться на нас.






Кожного року, 18 травня, відзначається День музеїв. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали.  Музеї - скарбниці людства.  Вони важливий засіб культурного обміну, розвитку взаєморозуміння і співробітництва між народами.
Саме до Дня музеїв у міській бібліотеці №2 для учнів ЗОШ №10 була проведена віртуальна подорож «Музеї розповідають».  Бібліотекар Скрипаль К.І. розповіла учням про історію створення музеїв: перший Мусейон, заснований в Олександрії Птолемеєм I, про давні храми Китаю та Японії де збиралися твори прикладного мистецтва, про створення Лоренцо де Медічі у Флоренції саду скульптур, а також про перший Британський музей нового типу.
За допомогою слайд-презентації діти занурилися у  виставкові  зали відомих музеїв світу: Версаля, Лувра, музею Прадо, Ермітажу та познайомилися з цікавими експонатами створеними людиною багато років потому.  
Віртуально мандруючі по музеях під відкритим небом Помпеї, храму Боробудур та Палацу-музею Дожів у Венеції, учні  дізналися про те, що помпейський форум, був центром політичного життя цього міста, храм Боробудур самий великий буддійський храм у світі, а у Палаці-музеї Дожів знаходиться  «Зала Великої Ради» — найбільша зала не тільки у Венеції, але й в усій Італії
Учні дізналися багато цікавого і отримали масу яскравих вражень.



Немає коментарів:

Дописати коментар