вівторок, 21 лютого 2017 р.

Ми – новокаховці і цим пишаємося!

Сьогодні в читальній залі центральної бібліотеки відбулося засідання літературно-музичного клубу «У колі друзів» під назвою «Нам є ким пишатися», присвячене 65-річному ювілею рідного міста.
За цей невеликий відрізок часу у місті відбулося багато подій. Тож напередодні довгоочікуваного і спільного для кожного з нас свята – Дня народження рідного міста присутні пригадали його історію, імена людей, що стояли біля її витоків.




Наше місто є унікальним і красивим архітектурою, парками і просторами Дніпра. На фоні пісень: «Новокаховський вальс» та «Любов моя – Нова Каховка» демонструвався відеоряд фотографій міста.
З самого заснування Нова Каховка славиться працьовитими, цікавими і талановитими людьми. Це і працівники культури, і освіти, і медичних установ,  спортсмени і художники, поети і прозаїки.
Всіх не перелічити. В кожній галузі є свої знаменитості. Бібліотекарі підготували і продемонстрували членам клубу відеоряд відомих в Україні та за її межами новокаховців «Вони прославили Нову Каховку».
28 лютого відкриє свої двері відновлений Палац культури – перлина нашого міста, з яким пов’язано багато подій, які залишили слід в історії міста.
На сьогоднішню зустріч був запрошений заслужений працівник  культури України Яротник Василь Григорович, керівник оркестру народних інструментів, ім’я якого відомо кожному, хто стикався з культурним життям нашого міста. До речі Василь Григорович написав партитуру до  святкового концерту на честь цьогорічного ювілею міста.
З вітальним словом звернувся до присутніх  лауреат літературної премії імені А.П. Бахути 2016 року – Боровик Альберт Михайлович. До ювілею міста він видав книгу «Вглядываясь в даль» до складу якої увійшли й вірші про Нову Каховку. 
Нашому місту присвячено багато віршів і пісень. Бібліотекарі підготували виставку-присвяту «Нова Каховка – оспівана в віршах».

Мій рідний край

Мій рідний край, до тебе я спішу.
Тобі співаю і вірші пишу.
Над твоїм степом вітер завива,
Гойдається трава, немов жива.
Над морем біла чайка проліта,
Які простори, а які жита!

А в грудях стука серце, аж дрижить,
Хотілося б подовше тут прожить.
Достаток в домі створений людьми,
Достойним шани дякуємо ми.
Моя Каховська рідна сторона –
На світі найпрекрасніша вона!
В.Нижеголенко


Маленькі жителі міста, учні 3-В класу гімназії, прийшли до міської бібліотеки для дітей на краєзнавчу гру: «Люби і знай свій рідний край» щоб поповнити свої знання з історії виникнення Нової Каховки. Третьокласники, це вже не малюки і тому багато, що знають. Бібліотекар Матвієнко Н.М. провела з ними краєзнавчу гру. На питання діти давали швидку відповідь. Але не на всі, і тому Наталя Миколаївна порадила юним мешканцям Нової Каховки книжки з ювілейної полички: «З днем народження, рідне місто», запросивши їх відвідати бібліотеку після уроків.






Немає коментарів:

Дописати коментар