пʼятницю, 20 січня 2017 р.

У святій воді струмує чиста крапелька тепла

З кожним наступним поколінням традиції святкування забуваються, відходять в минуле. Тому, щоб зберегти пам'ять про наших предків, про їхні звичаї та обряди у читальній залі центральної міської бібліотеки відбулося перше у цьому році засідання літературно-музичного клубу «У колі друзів» - сторінка духовності «У святій воді струмує чиста крапелька тепла».
Зустріч була присвячена Водохрещу, яке завершує цикл різдвяних свят. Адже цей день є дуже важливим у житті. Людина немовби народжується знову на світ, отримуючи Божу благодать і силу творити добро. Бібліотекарі розповіли звідки походить звичай Хрещення та як його святкують в Україні. Учасники зустрічі переглянули фрагменти відеофільмів, присвячених святу.



Свята вода, якщо з вірою прийняти її, допомагає хворим і здоровим, дає сили та зцілює від хвороб. На початку, вже традиційного чаювання, кожен з присутніх зробив декілька ковтків святої води, що стояла у глечику на столі у центрі зали. А потім у теплій душевній атмосфері при запаленій свічі спілкувалися, читали вірші та слухали пісні, присвячені зимовим святам. 




Немає коментарів:

Дописати коментар