середу, 18 січня 2017 р.

Літературний Альбіон

Усі люблять хороші історії і хороші книги… Тож сьогодні, бібліотекарі міської бібліотеки для дітей і учні ІІ-А класу гімназії спробували разом розібратися, на прикладі творів відомих письменників Англії, що ж це таке - гарна дитяча книга. Чому саме Англії? Все просто. По-перше, даний захід - впровадження ідеї, придбаної на ярмарці ідей 2016 року у м. Херсоні «Літературний Альбіон». А по-друге, у цьому році багато ювілейних дат саме англійських письменників.
Отже, хороша книга – це, звичайно ж, книга захоплююча, книга, яка викликає живі емоції. Така, як книга Льюїса Керролла «Аліса в країні див» (перше місце у топ-рейтингу учасників заходу).
Хороша книга - це і герої, які стають для читачів добрими друзями. Отже, друге місце посіла книжка Алана Александра Мілна «Вінні-Пух і всі-всі-всі».
Гарна книга - це, зрозуміло, цікавий сюжет, що включає в себе і подолання труднощів, і пригоди, і - після стількох хвилювань! - щасливий кінець, що викликає у нас зітхання полегшення. Третє і четверте місце присутні віддали книжкам Даніеля Дефо «Робінзон Крузо» і Роберта Луїса Стівенсона «Острів скарбів».
Частенько чарівність книги полягає  в стилі, в особливій мелодії авторської мови, яка сама по собі перетворює читання на величезне задоволення. П’яте місце віддали засновнику літературного різновиду — фентезі видатному  англійському вченому і письменнику Джону Рональду Ройлу Толкіну та його неперевершеному «Гобіту».
Гімназисти послухали історії створення кожної книжки, подивилися уривки з перших і найбільш популярних екранізацій творів, погортали сторінки книжок та позмагалися у веселих і дотепних вікторинах до кожної книжки.

Даний захід став гарним приводом перечитати всі ці твори, бо вони, безперечно, того варті.

Немає коментарів:

Дописати коментар