четвер, 19 січня 2017 р.

Наче квітка Україна, пелюстки сплела воєдино

Україна – квітуча держава. А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою та щасливою. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І ось, 22 січня 1919 року, злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.
Саме з цієї нагоди у читальній залі центральної бібліотеки для учнів 9-го класу ЗОШ №4 був проведений історичний пазл «Наче квітка Україна, пелюстки сплела воєдино».


Показ фільму «Злука», де виголошення ідеї соборності стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності, залишив дітям подих свободи та глибоку віру у гідне  майбутнє нашої країни. Цей захід ознайомив гостей з подіями тяжкої і тривалої  боротьби України за національне визволення, утвердження власної державності. Після екскурсу в історію перейшли до сучасності, щоб зрозуміти чому саме зараз ідея соборності набула актуальності. І ця боротьба триває і зараз. На Сході України іде неоголошена війна. Гинуть наші співвітчизники. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

День Соборності України не тільки нагадує нам про об’єднання східних і західних українських земель, а й наказує бути разом у діях, думках, переконаннях, щоб, захищаючи свої національні інтереси, показати, що ми – мисляча і єдина нація, один згуртований народ.
Україна була, є і завжди буде,  бо живе пам’ять про  найкращих представників нашого народу, бо шануються традиції і звичаї від роду до роду.
Гуртківці студії «Оберіг», що працює при міській дитячій бібліотеці, робили подарункові ляльки саме до цього свята. Кожен з дітей, виготовляючи ляльку, вкладав в неї свої гарні думки та побажання.




До дня української соборності - дня єднання українських земель міська бібліотека №3 провела історичне досьє «Музичний код України», присвячене 25-тиріччю Державного Гімну України. 15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила музичну редакцію  Державного гімну, що знайшло своє відображення у Конституції України, а 6-го березня 2003 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний Гімн України».
На початку заходу присутні прослухали Гімн у запису. Бібліотекарі розповіли про історію створення та авторів найголовнішої пісні країни, яка єднає українську націю.

Немає коментарів:

Дописати коментар