пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Герої Крут



«Ми є. Були. І будем Ми!

Й Вітчизна з нами»
Іван Багряний.
 В центральній міській бібліотеці, для учнів ЗОШ №4, пройшла веб-презентація «Героїчна сторінка історії», присвячена Дню пам'яті Героїв Крут.
15 січня 2007 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про «День пам'яті Героїв Крут», який відтоді відзначається на державному рівні.
Бібліотекарі продемонстрували присутнім відео «Бій під Крутами», розповіли про події 98-річної давнини, коли 29 січня 1918 року студентський курінь Армії Української Народної Республіки під станцією Крути (нині – Чернігівська область) прийняв бій з більшовицьким військом на чолі з Миколою Муравйовим. Майже всі бійці куреня – переважно студенти та гімназисти – загинули в бою або були закатовані більшовиками після взяття в полон. «Це була найкраща українська молодь, яка загинула через бездарність керівництва своєї Держави, в яку вони вірили і за яку загинули», - писав Євген Маланюк.


Бібліотекарі міської бібліотеки №2 Скрипаль К.І та Носенко О.А. провели для учнів старших класів ЗОШ №10 вечір пам’яті зі слайд-презентацією «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Діти уважно слухали про своїх однолітків, читали вірші.

Саме від Крут почалось формування новітнього українця, який зрозумів: влада – це боротьба, а держава – це кров і залізо. Без Крут навіть такий акт, як 22-січня, був би документом без підпису.
Слава вам, нескорені!
Герої – не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар