пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Рік англійської мови

2016 рік оголошено в Україні роком англійської мови. Недарма ж кажуть: «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина». А англійська – мова міжнародного спілкування. Україна прагне нині бути в єдиній сім’ї європейських народів, тож – вивчати мови, а тим паче англійську, якраз на часі. 
В центральній міській бібліотеці з початку року оформлено книжкову PR-виставку «Англійську вивчати – весь світ пізнати!» Звернувшись до виставки, ви дізнаєтесь: 10 причин, чому потрібно вивчати англійську; адреси Інтернет-сайтів для вдосконалення англійської мови; знайдете підручники та словники для вивчення англійської, а також англомовні книжки для читання, які є у фонді бібліотеки.
                                        
В міській бібліотеці для дітей, у читальній залі для 5-9 класів оформлено книжкову виставку: «English – a way to success», де розміщено художню літературу англійською мовою, «підказки» з готовими домашніми завданнями, твори найвідоміших англомовних письменників і прекрасні види головного міста Англії – Лондона.
З 10 по 19 лютого бібліотека долучилася до Тижня англійської мови, який проходив у міській гімназії. За ці дні читальну залу для старших школярів відвідало 9 класів учнів – з 5-го по 8-й клас. П’ятикласники та шестикласники із задоволенням відправилися у Країну Див разом зі знаменитою героїнею Льюїса Керрола – Алісою. В ній вони дізналися цікаві факти про найзагадковішого письменника Англії та його не менш загадковий твір, переглянули найпершу 9-хвилинну екранізацію, яку зняла студія Disney в 1903 році. 


Подорожувала малеча казковими джунглями Редьярда Кіплінга (першого англійця, що здобув Нобелівську премію в галузі літератури) та заново відкрила для себе письменницю, ім’я якої в історії світової літератури назавжди пов’язане з казковими повістями про дивовижну няню Мері Поппінс. Діти дізналися скільки років і яким чином Волт Дісней вмовляв норовливу британку Памелу Ліндон Треверс дати дозвіл на екранізацію її знаменитої казкової епопеї. 

Загалом, маленькі гості-читачі провели час весело і корисно: послухали розповідь бібліотекаря, подивилися трейлери найзнаменитіших фільмів, знятих за мотивами творів, про які йшла мова; позмагалися у вікторині «Впізнай героя», і, звичайно ж, погортали сторінки улюблених казок.
Учні ж старших класів здійснили web-подорож «Маленьким екраном – до великого Всесвіту», відвідавши столицю Англії – місто Лондон: «подорожували» морським шляхом, через річку Темзу, а тому відкривали для себе заново і зловісний Тауер, і англійський пантеон – Вестмінстерське абатство, і англійський парламент з його віковими традиціями; розкрили таємницю Біг-Бену, заглянули у кімнати Букінгемського палацу, відвідали лондонський Сіті та переконалися в тому, що Лондон не тільки фінансова імперія, а ще й – витончена столиця. Були школярі у музеях міста, бачили Шекспірівський «Глобус» та ще багато-багато цікавого. Підготовити таку подорож бібліотекарям допомогли журнали «Золотий глобус» та «Дружболандія».
На зустрічах діти читали вірші англійською мовою, подарували бібліотеці стіннівку, де про Великобританію написано англійською та «валентинки», які вони виготовляли, віддаючи данину герцогу Орлеанському, що писав листи коханій, перебуваючи у Лондонському Тауері. Та, найперша, «валентинка» до цього часу зберігається у Британському музеї.
Ось таким був Тиждень англійської мови у міській бібліотеці для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар