вівторок, 8 грудня 2015 р.

Тепло сердець дарують людям

Святкові вогні, красуня-ялинка та неймовірні дива вже мчать до нас, аби подарувати незабутні миті радості та веселощів. Але навіщо чекати Нового року, щоб насолодитися казковими чарами свята? Адже  створити затишну новорічну атмосферу в своїй кімнаті ми можемо прямо зараз, виготовивши ось такий розкішний дзвіночок. Саме таку іграшку  в міській бібліотеці для дітей вчилися виготовляти учасники гуртка «Умілі руки» минулої неділі.                    
Здавна церковний дзвін супроводжував буденне життя, радував благовістом в свята... Він будив людські душі від сну, не давав їм зачерствіти, робив всіх добрішими і красивішими. Як виникло це диво -  дзвін? Кажуть, що прообразом дзвону стала добре знайома нам квітка - дзвіночок!
У кожної дитини іграшка-дзвіночок  вийшла неповторна, авторська. Нею можна прикрашати вдома ялинку, а ще й гостей своїх навчити робити таку, чи ще гарнішу.  А якщо забудеться, то може допомогти мама, бо разом з дітками навчалися робити дзвіночки і мами.
Іграшка-дзвіночок  стане прекрасним елементом новорічного декору та неодмінно прикличе в дім удачу, мир та благополуччя.




05 грудня в Україні  вітали людей, про яких знає тепер навіть наймолодший школяр у країні. Імя їм – волонтери. Це вони – несуть тепло сердець своїх тим, хто його потребує, за покликом  своєї великої душі, яка болить чужими болями. Це вони – допомагали і допомагають тим, хто боронить свободу та незалежність України; хто опинився сам на сам із бідою; хто перебуває у скруті.. Вклоняємось низько цим людям. В  міській бібліотеці для дітей – своя волонтерська місія. Вже не перший рік, бібліотечні волонтери несуть українське слово до вихованців дитячого садочку «Казка», проводять зустрічі та свята з молодшими школярами учбових закладів міста, передають українським солдатам на передову свої малюнки, ляльки-обереги та щирі слова подяки в листах. 
А в переддень свята волонтерів країни, бібліотечний волонтер –  Єзерський Кирило відвідав дитячий садочок, щоб презентувати дошкільнятам нову книжку, яку бібліотека отримала зовсім недавно, як нагороду за перемогу у професійному конкурсі на краще проведення заходу у  районному етапі обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». Книжка дійсно чудова: прекрасна зовні, її приємно тримати в руках. Казки неймовірно гарно проілюстровані, а головне – після кожної є готові запитання для дітей. Презентація виявилася досить вдалою, тепер книжка «приходитиме» до дітей у садочок ще не раз. Дякуємо Кирилові і вітаємо зі святом усіх волонтерів України


Немає коментарів:

Дописати коментар