понеділок, 21 грудня 2015 р.

Феєрія зимових свят

З початком грудня до нас приходить ціла низка зимових свят. Бібліотеки ЦБС для свої користувачів запропонували чарівний калейдоскоп заходів.
17 грудня в міській бібліотеці для дітей учні гімназії 1-Б, 1-В, 4-Б класів стали активними учасниками свята. На ньому були: і ялинка, і Святий Миколай, і весела гра, і, звичайно ж, подарунки! Такі зимові свята, безперечно, надовго залишаються в душі кожного з нас. І ми бажаємо своїм читачам, щоб світло різдвяної зірки завжди виводило дітей тільки на дорогу добра й людяності








                                                                                                        
Для волонтерів із міської бібліотеки для дітей Кирила Єзерського та Юлії Данилової  новорічні дива від святого Миколи розпочалися напередодні, 18 грудня, коли вони  вирушили «волонтерським десантом» до офісу компанії «Піонер новітніх технологій», щоб вітати з наступаючим святом Олександра Миколайовича Сидоренко. Давньому благодійнику бібліотеки в дарунок понесли українські обереги – ляльки-мотанки «Берегиня роду» та «Подорожниця», які виготовили члени гуртка «Умілі руки», що діє у бібліотеці.  
Дарувальники розповіли про священні символи цих двох сакральних оберегів українського народу та подарували новорічні віншування.
Олександр Миколайович дарунки прийняв із вдячністю та запросив  гостей послухати розповідь про свою мандрівку країнами Європи. 
Також дітям «дісталися» щирі побажання успіхів у майбутньому та\ дарунки, які Олександр Миколайович приготував для них, як справжнісінький святий Миколай.
Але на цьому дива святого Миколая не закінчилися. 20 лютого, під тематичною полицею до  свята зібралися члени гуртка «Умілі руки», щоб виготовити зелену ялинку – символ Нового року.
Аж тут раптом зчинився гамір і у двері до читальної зали зайшов американський «брат»  нашого Діда Мороза – Санта Клаус  разом із новорічною  Мухою, що  була справжньою помічницею.
Спочатку зі своєї чарівної торбини Санта дістав новорічну іграшку-сюрприз, яку навчив виготовляти наших гуртківців.
Після цього, Муха  знайшла  чарівний лист до Діда Мороза.
Та на ньому було написане тільки привітання. Тож, написати побажання взялися усі гуртківці.
І ось, що з цього вийшло. Разом із подарунками, які дістав  зі своєї торби Санта, та з заповненим побажаннями листом усі разом зробили селфі на пам'ять.
І тільки після цього взялися виготовляти новорічну ялинку.
Ось такі  вони  у них вийшли – зелененькі, святкові, а головне  - зроблені своїми руками.
19 грудня, до дня Святого Миколая в Новолагерській сільській бібліотеці відбувся літературний марафон «По країні з краю в край ходить Святий Миколай». На захід прийшли діти в костюмах звірів та фей. Після вступного слова бібліотекаря та Снігуроньки розпочався справжній марафон. Діти протягом півтори години читали вірші та співали пісні про Святого Миколая, Новий рік, Різдво та зиму. Витримали марафон майже всі, за що отримали від бібліотекаря Балюк Л.Ю. солодощі. А той, хто прийшов на захід у костюмі, отримав в подарунок ще й сувенір «Мавпу» - символ наступного 2016 року.










Немає коментарів:

Дописати коментар