пʼятницю, 22 травня 2015 р.

Я - українець! Я - європеєць!

В міській бібліотеці № 2 для студентів ВПУ та НКПТК,  при підтримці  головного спеціаліста Костенко Вікторії Олександрівни з відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, бібліотекарі провели  вечір-панораму зі слайд-презентацією «Я - українець! Я - європеєць!», присвячений Дню Європи.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
Кожна країна має свою історію, культуру, вона цікава і неповторна. Студенти прослухали інформацію про пам’ятки 28 країн членів ЄС та про освіту в цих країнах.

Кожна людина  мріє про подорожі. Це не просто розвага. Відвідування багатьох куточків землі надають можливість не тільки побачити безліч цікавого, а й корисного. Зараз не просто здійснити подорож ,жодна людина не в змозі відвідати всі цікаві куточки нашої планети.
На допомогу приходять книжки, мандри в Інтернеті. Оскільки травень вартий уваги ще однією датою – Днем Європи, така можливість була надана Дніпрянською селищною бібліотекою учням 4-х класів Дніпрянської школи. Спочатку вони ознайомились з незвичайною тематичною поличкою з назвою «Європейський калейдоскоп», де поряд з суспільно-політичними виданнями знаходились енциклопедії світового мистецтва, а також твори видатних письменників Європи.
З часом усе більшу роль у духовному та матеріальному розвитку людства стали відігравати країни, розташовані в Європі. Тому наша мандрівка – країнами Європи.
Поринувши в історію, діти почули  міф про дочку фінікійського царя Агенора красуню Європу, яку вкрав цар богів Зевс. А з часом її ім’ям почали називати частину світу…
На екрані монітора одна за іншою змінювались відомості про країни Європи. Школярі побачили чудові краєвиди столиць країн Євросоюзу: Австрії – музичної столиці Європи, уславленої іменами відомих композиторів – Гайдна, Моцарта, Бетховена та інших; Данії – живого втілення андерсенівських казок; Італії – чарівної скарбниці мистецтва, поєднаної з іменами Леонардо да Вінчі, Рафаеля, Данте…

Учні дізналися історію створення Євросоюзу, наповнили свої серця світлими почуттями, прослухавши сповнену величі 9 симфонією Бетховена, який є –  Гімном  Євросоюзу.
Потім діти відповідали на запитання вікторини, наприклад, такі:  «Яку  країну називають «Туманним Альбіоном?», «Про яку країну вам говорить слово Акрополь?», «Карту якої країни ви бачите?», «Де є така краса?» тощо.

Чудові незабутні мандри країнами з розвинутою економікою, багатою історією, культурою залишили у присутніх прекрасні почуття, підштовхнули до висновку: недарма наша держава намагається стати членом Євросоюзу.                   



Немає коментарів:

Дописати коментар