четвер, 14 травня 2015 р.

Акція "Червона стрічка"

16 травня – День пам’яті жертв ВІЛ-інфекції та СНІДу.
13 травня в рамках акції "Червона стрічка" бібліотечні працівники центральної міської бібліотеки Сембратович С.Л., Ісакова Є.Ю та Корінь В.В. провели рейд здоров'я «СНІД – смертельна хвороба!» просто на вулицях нашого міста, щоб попередити, або уберегти мешканців міста від СНІДу. Рішення вийти на вулиці було прийнято після прочитаної статі із місцевої газети, в ній йшлося про педофіла, який заразив підлітків ВІЛ-інфекцією. Особливо прикро і страшно, що хворіють на СНІД переважно через свою неосвіченість молоді люди.
СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Цей вірус вражає спеціальні клітини крові, які відповідають за захист організму людини від різних мікробів та пухлин і поступово вбиває ці клітини. ВІЛ був відкритий у 1983 році в лабораторії Пастера (Франція) дослідником Люком Монтаньє. Через рік американському досліднику Роберту Галло вдалось виростити цей вірус в культурі.




Бібліотекарі розповіли громадянам міста, що таке СНІД, як можна заразитись, якими шляхами ВІЛ передається, як боротись із ним, що потрібно зробити для виявлення вірусу та інше.
Подякували слухачам за увагу та подарували їм власноруч виготовлені пам’ятки «Допоможи собі сам!» та червоні стрічки (1991 року художник Франк Мур створив цей символ надії, який поєднав людей у боротьбі зі СНІДом).

Пам’ятайте: єдина людина, що може вберегти вас від СНІДу, – це ви самі!  

Немає коментарів:

Дописати коментар