четвер, 26 березня 2015 р.

Діти читають

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання пройшли заходи у бібліотеках ЦБС.
Так в міську бібліотеку для дітей на урок мужності «Відкриваю книгу про героя» 25 березня прийшли учні 4-Б класу  гімназіїю. На ньому діти познайомились з біографіями юних героїв Великої Вітчизняної війни. Затамувавши подих маленькі читачі прослухали розповідь про Борю Царикова, Ніну Богданову, Сашу Ковальова, Володю Дубініна, Лару Міхєєнко  та багатьох інших героїв, які віддали своє життя  за свою Батьківщину, за її світле майбутнє. Ті діти, які захотіли більш детальніше почитати про героїчні вчинки своїх ровесників взяли книжки на абонементі. 


   
Того ж дня на останньому уроці гімназистам 4-В класу бібліотекарі міської бібліотеки для дітей провели бібліографічний огляд: BOOK-симпатія  «Читайте сучасне - українське». Разом з бібліотекарями маленькі читачі мандрували світом сучасної української літератури.
    Діти познайомились з новими авторами, лауреатами премії «Коронація слова». Книжка Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток» зачитувалась уголос по черзі. А після масового заходу діти вирішували, хто перший візьме її на абонементі.


Також в  міській бібліотеці для дітей у відділі для дошкільників та учнів 1-4 класів оформлені книжкові виставки :
Ретро-виставка : «Парад бабусиних книжок».

Виставка-калейдоскоп : «Планета дитинства».

Існує книг багато на землі,
Вони цікаві, мудрі та повчальні.
Та кожен з нас дорослий, чи малий,
Казки читає - дуже вони гарні.
Казка - це світ чарівний та незнаний,
Казка - це диво, сповнене краси.
Поринуть в казку — це ж бо так цікаво.
Це справді свято - радість для душі.

Тиждень дитячої книги в міській бібліотеці №2 розпочався 24 березня літературним брейн-рингом «З якої казки?». Дуже незвичне слово “казка”. А який великий зміст ховається за цим словом. Казки почали складати ще в сиву давнину. І передавались вони із уст в уста, із покоління в покоління.
Казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти і милосердя.
Учні 3-А класу ЗОШ№10 проявили себе ерудованими, відповідали на питання та читали вірші. На при кінці бібліотекарі дитячого відділу Абдулова Ю.О. та Усачова В.О. зробили огляд новеньких журналів та запросили дітей до себе в бібліотеку.

Цього ж дня бібліотекар Абдулова Ю.О. запросила 7-Б клас СЗОШ№8, продовжити знайомство з книгою на бібліотечному уроці «Читаємо, вчимося, граємо».
Читаючи книгу, газету, журнал, слухаючи радіо чи дивлячись телевізор, спілкую­чись, ви, напевне, зустрічали слова, вирази, зна­чення яких вам незрозумілі. Що ж ви робите в та­ких випадках? Звичайно, запитуєте батьків, вчи­телів, друзів, але корисніше і цікавіше самому знайти потрібну інформацію. А її ви отримаєте, коли звернетеся до довідкової літератури.
На початку бібліотечного уроку згадали, що ж таке довідкова література, а потім провели практичну роботу зі словниками, енциклопедіями, довідниками. Учні активно приймали участь у обговоренні, які помилки вони зробили та допомагали один одному їх виправити.
На при кінці бібліотечного уроку діти отримали домашнє завдання:підготувати повідомлення, користуючись довідковою літературою.

25 березня, продовжуючи Тиждень дитячого читання, міська бібліотека №2 завітала до учнів 4-А класу СЗОШ №8 з прес-калейдоскопом «По сторінках журналу Дружболандія». 
Діти разом з бібліотекарем Скрипаль К.І. вирушили у віртуальну мандрівку по різних країнах світу. Спочатку вони дізналися про країну Бразилію, в якій дуже люблять футбол, потім відправились по берегах річки Амазонки, «посмакували» соком «молочних дерев», познайомились з мавпами-ревунами, які спроможні своїм криком перекрити шум двигунів реактивного літака. Також вони дізнались про те, яку країну називають «країною 1000 усмішок», помилувалися деревом з ковбасою та побачили як вимірюють температуру звичайним льодяником. А ще багато цікавого діти можуть відкрити для себе, завітавши до бібліотеки та погортавши сторінки журналу.






Немає коментарів:

Дописати коментар