понеділок, 16 березня 2015 р.

Світ у краплині чистої води

       Колектив центральної міської бібліотеки запросив на годину цікавих повідомлень «Світ у краплині чистої води» учнів 8-го класу новокаховського техніко-економічного ліцею і Таїсію Федорівну Козак – голову міської всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА -86».  


     Щороку, 22 березня весь світ відзначає Всесвітній день води.  Цей день є трампліном для росту свідомості в питаннях використання води. Бібліотекарі  привідкрили дітям таємничу завісу такого унікального явища природи як вода, розповіли про дослідження японського вченого Масару Емото, що довів здатність води «сприймати інформацію» від навколишнього середовища. Учням було продемонстровано відеоряд з фільму «Велика таємниця води».

     Свято води започатковано Генеральною Ассамблеєю ООН в 1992 році. Кофі Аннан, Генеральний секретар ООН казав, що ми не зможемо здобути остаточну перемогу над хворобами, поки ми не здобудемо перемогу у боротьбі за безпечну питну воду, адекватні умови санітарії і необхідну турботу про здоров’я. Бібліотекарі сфокусували свої повідомлення саме на питаннях води і здоров’я,  на небезпеках, що несуть неадекватний доступ до води й умов санітарії.

     Т. Ф. Козак  розповіла присутнім про проблеми водних ресурсів в Новій Каховці та прокоментувала презентацію фотофактів про забруднення пестицидами земель в Херсонській області, які мають небезпечний  вплив на стан поверхневих вод, з яких отримують питну воду. Таїсія Федорівна запросила учнів прийняти участь в розчищенні джерел в парковій зоні міста.

     Проблеми навколишнього середовища і зокрема водних ресурсів повинні турбувати всіх нас. Ми не повинні бути байдужими і збиткуватися над природою, повинні берегти і примножувати її багатства і пам’ятати пророче слово В. Скуратівського: «Не зміліють джерела України, якщо ми не зміліємо душею».




Немає коментарів:

Дописати коментар