понеділок, 23 березня 2015 р.

Поетичний камертон Ліни Костенко

    19 березня відбувся заключний етап та гала-концерт обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко», який був приурочений саме до 85-річчя від дня народження славетної авторки «Марусі Чурай», «Берестечка», ліричних і патріотичних поезій.



    Фестиваль стартував на Херсонщині 15 лютого 2015 року відбірковим етапом у районах та містах Херсонської області. Участь у фестивалі брали усі бажаючі віком від 12 років, і проводився він у п’яти категоріях.
    В номінації «автори віршів» від Нової Каховки на обласний фестиваль були надані поезії Марії Єщенко та Анастасії  Хахалєвої, які стали переможцями міського відбіркового етапу.
    Гала-концерту фестивалю в Херсоні передував поезо-концерт, що відбувся у фойє Херсонського музичного училища: учасники фестивалю – «читці» та «автори віршів», змінюючи один одного біля мікрофону, декламували вірші і навіть виконували пісні на слова Ліни Костенко. Анастасія читала свій вірш «Яблуня» за мотивами вірша Л.Костенко «Ходила яблуня і стукала у вікна», а ще поза конкурсом виконала одну з композицій на вірші Л.Костенко «Несказане лишилось несказанним». Марія продекламувала  свій вірш, присвячений Ліні Костенко, і поза конкурсом – вірш «Материні крила».
    Лауреатом фестивалю стала Єщенко Марія, читачка Новокаховської юнацької бібліотеки. Вона ввійшла в трійку кращих по області в  номінації «автори віршів».

    Ось як вона пише про фінал конкурсу на своїй сторінці в Контакті:

«Бывать на таких конкурсах, концертах, где мы познакомились с прекрасними поэтами и организаторами других клубов, где удалось высказать своё восхищение поэтессой на видео для сайта и дать интервью для теле-новостей, где представилась возможность выступить перед аудиторией в больше чем 500 человек и войти в 12-ку лучших из 9 тысяч, где в своей номинации удалось войти в тройку и получить в награду юбилейный екземпляр исторического романа «Берестечко» автором коего является великая поэтесса нашого времени – это что-то невероятное!!! Это незабываемое событие!!!
Хочется выразить благодарность всем, кто помогал и поддерживал нас на этом конкурсе, кто верил в нас и оценивал. Отдельное спасибо библиотекарям Новой Каховки – Ирине Васильевне, Марие Михайловне, Валентине Ивановне, а также большой поклон – Надежде Звягинцевой, организатору данного мероприятия в г. Херсон, всем жюри и участникам за здоровую конкуренцию и теплую атмосферу!!!».



Немає коментарів:

Дописати коментар