середу, 30 жовтня 2013 р.

Світ на дотик


27 жовтня в Юнацькій бібліотеці відбулось чергове засідання клубу "Натхнення". Цього разу надихнув на спілкування ІІІ обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу», що проходив у смт. Білозерка і в якому брали участь члени клубу Анатолій Козак та Марія Єщенко.
Творча молодь з нашого клубу поділилась своїми враженнями від участі в літературно-краєзнавчому лабіринті для молоді «Світ на дотик», який відбувався у приміщенні районного музею ім. Д. Багалія, де присутні ознайомилася з інтерактивною експозицією «Культура на дотик» на честь видатної письменниці та науковця Ольги Скороходової – єдиного у світі сліпоглухого наукового співробітника. Хлопці й дівчата познайомилися з шрифтом Брайля, спробували на дотик монети й книжки, надруковані рельєфним друком та поринули у світ ароматів. А потім юним літераторам було запропоновано поділитися своїми враженнями та емоціями від почутого і побаченого у поетичній формі. Бажаючих спробувати свої сили поділили на 2 команди по 5 чоловік. На виконання завдання було всього 15 хвилин. Команда у якій працювали новокаховчани виграла у двобої і отримала призи. Ось які рядки написав Анатолій Козак:

Нет ничего в кромешной темноте
Осталось только пальцев ощущенье
Слова и буквы все уже не те.
Не то, наверно, даже вдохновенье.

Цвета исчезли, только лишь душа
Все чувствует и хочет объясниться.
Своей рукою буквы не спеша
Напишет, чтобы мы могли учиться.

А ось емоції Марії Єщенко після закінчення фестивалю:

Було сьогодні надзвичайно тихо,
Ні снігу, ні дощу, ні вітерця..
А може я їх просто не помітив,
Бо шепотіли навкруги серця..

Вони співали та читали вголос
Оспівуючи книги і життя..
І шелестіли, наче в полі колос
Даруючи природне пізнання..

І відкривало кожне таке серце
Себе усім до самої душі!!
Ділилось щастям, мудре і натхненне..
А Ти його без залишку візьми!!

Блукало у повітрі вільне сяйво
Заряджене, як зірки на воді..
З очей старих – в дитячі оченята..
Та трошечки дісталось і мені ;)

Члени клубу погодились, що такі заходи потрібно відвідувати, аби дізнаватись щось нове і, можливо, навчитись дивитись на деякі речі по-іншому. А далі, як завжди, звучали вірші та пісні. Цього разу на засідання клубу запросили новокаховського поета та графіка Володимира Вітюніна. Присутні з цікавістю роздивлялись книжки іюстровані художником та слухали вірші. Особливо бурхливу реакцію викликали у молодого покоління байки Володимира Ілліча. Отже молодь і досвідчена людина поділились своїми почуттям

 
 
 
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар