понеділок, 1 квітня 2013 р.

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання


Запам’ятався користувачам бібліотек Новокаховської ЦБС конкурсами, подорожами по сторінках літературних творів, літературними лотереями, вікторинами, літературними диліжансами, конкурсами на краще читання віршів, іграми-подорожами, конкурсами на кращого читача, іграми, книжковими виставками. Завдяки Інтернету і комп’ютерам, що працюють майже у всіх бібліотеках заходи пройшли дуже цікаво.

Цікаво і весело пройшов він у міській бібліотеці для дітей. У дні весняних канікул, у відділі для дошкільників та учнів 1-4 класів завершився міський конкурс: «Книжкова закладка-2013». Учні молодших класів різних шкіл міста з задоволенням та фантазією робили книжкові закладки для своїх улюблених книг. Ігор Білецький (НВК №2) та Ігор Курилов (гімназія №9) зробили свої закладки з картону. Олександра Борцова та Захар Боцман (гімназія №9) зробили закладку у вигляді плетіння. А перемогу за рішенням бібліотечного журі одержала учениця гімназії №9 4-А класу Ольга Коваленко. За що отримала диплом переможця конкурсу, цікаву нову книжку у подарунок та солодкий приз. Без солодких призів не залишились і інші учасники конкурсу. А на завершення цього дня всі діти прийняли участь у літературній вікторині: «Вгадай казкового героя». Їм було дуже весело та затишно незважаючи на негоду за вікном. Всі залишились задоволені та щасливі. Діти зрозуміли, щоб бути успішним у подальшому житті – потрібно читати. 

В рамках Тижня дитячого читання в читальній залі для 5-9 класів міської бібліотеки для дітей 25 березня відбулася літературна лотерея «Книжкові лабіринти». Учасниками були учні 5-6 класів Новокаховської гімназії. У лотереї ми розігрували казкові загадки та шукали казкових наречених, вправлялися в казковій математиці та просто подорожували по казках. 

27 березня діти гімназії та НВК №4 на літературному диліжансі вирушили до книжкових пригод. У пригодах побували учні 5-х класів, а тому зупинками нашого «диліжансу» стали і казкові пригоди, і пригоди Тома Сойєра. Грали в лотерею і подорожували книжковими пригодами 14 учнів, більшість із яких були хлопчики. В нагоді бібліотекарям стала гра «Путешествуем по миру», подарована у 2012 році волонтерам у м.Херсоні на заключному фестивалі волонтерських бригад.
У Новолагерській сільській бібліотеці 30 березня пройшла гра-вікторина «Вгадай книжчине ім’я». Діти вгадували казкових героїв: Буратіно, Вінні-Пуха, Червону шапочку та інших, малювали улюблених казкових персонажів. Бібліотекар провела читання по-колу, де діти зачитували уривки зі своїх улюблених творів.


Книжкова виставка для маленьких читачів «Літературне розмаїття» організована у «Куточку сімейного читання» на абонементі центральної міської бібліотеки. Вона привертає увагу всіх без винятку користувачів яскравим оформленням: метелики, квіти, мальовані будиночки та згорнутими у вигляді сувоїв назвами підрозділів. М’кі іграшки – собака та сова стали окрасою виставки. Тепер малеча, що приходить у бібліотеку разом з батьками чи бабусями та дідусями може вибрати книжечку щоб почитати її вдома.


 

1 коментар:

  1. Здравствуйте ребята=)

    Спасибо большое именно лотереям по развитию детей! Моему ребенку очень понравилось исполнять такие чудестные конкурсы! Еще мы поиграли дома в powerball результаты лотерии http://localotto.com/ru/powerballusa это было просто незабываемо и захватывающе! Спасибо Вам еще раз за это. Скажите пожалуйста, какие еще конкурсы лучше придумать для детей?

    ВідповістиВидалити