середу, 15 листопада 2017 р.

Новини з бібліо-торбини: БІБЛІОТЕКИ СВІТУ

14 листопада у читальному залі центральної бібліотеки відбулася зустріч членів клубу «У колі друзів» в інтелектуальному кафе. Тема зустрічі: «Новини з бібліо-торбини – Бібліотеки світу».
Бібліотекар Ісакова Є.Ю. зацікавила гостей інформацією та відеороликами. Розповіла, що бібліотека – це не просто споруда, це місце із особливою атмосферою та архітектурою. З давніх-давен не просто так у одній будівлі збирали книги, таким чином намагались зібрати всю світову мудрість в одному місці. Не дивлячись на шалену популярність Інтернету, бібліотеки не зникають, адже вони мають особливе значення і ніколи не зможуть бути заміненими чимось іншим.
 Бібліотекар назвала 10 найбільших бібліотек світу (за розмірами приміщень). Запрошені були здивовані тим, що у цю десятку увійшли дві бібліотеки України, наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка (Львів) та Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, (Київ).
Крім того Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка – найстаріша бібліотека України. Вона заснована в 1608 році в якості бібліотеки львівського Єзуїтського колегіуму. Її фонд налічує 3 мільйони видань.
 Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського налічує у своєму фонді близько 15,5 млн. книг. Бібліотека розмістилася на 27 поверхах.
До уваги учасників заходу були представлені 2 відеоролики: «ТОП-10 найгарніших бібліотек світу» та «ТОП-10 сучасних бібліотек світу». Після їх перегляду всі гості виявили бажання відвідати дивовижні бібліотеки.  

Немає коментарів:

Дописати коментар