четвер, 2 листопада 2017 р.

Новокаховський зорепад

У книгах ми жадібно читаємо про те, на що не звертаємо уваги в житті. 
Еміль Кроткий

«Напевно, мало між нас знаходиться людей, котрі ось так самовіддано й творчо прагнуть донести до літературного загалу творчі здобутки своїх краян. А педагог і літературознавець Тетяна Пустова якраз і належить до цієї славної когорти сподвижників рідного слова». - Так писав Валерій Кулик, заслужений діяч мистецтв України, у передмові до другої збірки, упорядником якої була Тетяна  «Обереги таврійського краю», 2010 р.

«Добре, що подекуди виходять альманахи, антології й за межами Херсона. Це означає, що літературний процес не зупиняється і в провінції, не зважаючи на всілякі негаразди, і що там також є талановиті автори». – зауважив у передмові до третьої збірки «Дніпровські зорі», 2012 р. херсонський письменник Леонід Марченко.
І як зазначив Микола Братан, переглянувши ще першу книгу «Джерела рідного міста», 2008 р.: «Висновок напрошується сам собою: дослідження варто продовжити, напрям пошуків спрямувати не тільки вшир, але і вглиб, доробок авторів-земляків цього заслуговує».
Отже, сьогодні ми з радістю представляємо наступне зібрання творів новокаховських літераторів – алманах «Новокаховський зорепад», укладачем якого є Тетяна Володимирівна. Альманах вийшов друком у  херсонському видавництві «Айлант» влітку 2017 року.
Видання містить у собі твори визнаних письменників – Анатолія Бахути та Валентини Нижеголенко, молодих поетів – Марії Єщенко, Ірини Струкало та Валентини Давидової, філософську прозу на тему оздоровлення Лілії Васюхнової, казки для малят Олени Навроцької, вірші та оповідання Олега Пустового та Василя Фадєєва і звісно ж твори самої Тетяни Пустової.




Немає коментарів:

Дописати коментар