четвер, 15 жовтня 2015 р.

Добрий день, бібліотеко!

Сьогодні у учнів 1-А класу гімназії – свято. Вони прийшли на екскурсію до міської бібліотеки для дітей. Перший раз завжди найвідповідальніший. Яке враження складеться у дітей після першого разу в бібліотеці, таке й залишиться з ними назавжди. І, навіть вже дорослими, вони будуть згадувати, про те, що розповіли їм першого разу бібліотекарі.
  Сучасні діти розвиваються дуже швидко. І вже, переступаючи поріг школи, майже всі знають букви і вміють читати. Тому у цьому класі є постійні читачі бібліотеки, які і допомогли бібліотекарю провести екскурсію для своїх однокласників.
  Діти познайомились з абонементом і читальним залом для дошкільників і учнів 1-4 класів. Першокласники довідались, що означає слово «бібліотека» і як до нас прийшла книга. Вони познайомились з паном Формуляром і веселою тітонькою Книжкою.
  В день Чистих рук, який відзначають 15 жовтня бібліотекарі розповіли дітям, як важливо мити руки, щоб  книжки на тебе не ображались. А допоміг їм в цьому Мийдодір дідуся Корнія і хлопчик Петро з книжки Людмили Лєгостаєвої «Невидиме чудовисько». Маленькі читачі зрозуміли, що мікроби на брудних руках можуть заподіяти дуже велику шкоду. І пообіцяли, що завжди будуть мити руки, щоб не трапилось великої біди, як з героєм книжки Петриком, який захворів і потрапив до лікарні. 



Немає коментарів:

Дописати коментар