четвер, 1 жовтня 2015 р.

Дні відкритих дверей у бібліотеках

17-й рік бібліотеки міста 30 вересня відмічають Всеукраїнський день бібліотек. Це свято не лише для бібліотекарів, але й для майже 19 тисяч користувачів бібліотек міста, яких обслуговують 14 бібліотек Новокаховської централізованої бібліотечної системи.
    В цей день у всіх бібліотеках відбулися дні відкритих дверей для користувачів, різноманітні заходи: відкриті уроки читання, літературні вікторини, ігри, подорожі тощо.

У міській бібліотеці для дітей відбулася ціла низка заходів Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек саме книги привели до міської бібліотеки для дітей юних читачів – учнів із різних шкіл міста, які зібралися на підведення підсумків конкурсу «Лідер читання – 2015». І ось,  29 вересня зібралися найкращі, ті, хто прочитав найбільшу кількість книжок. Підтримати своїх читаючих дітей прийшли також мами, татусі та бабусі.



У Всеукраїнський день бібліотек до читального залу для учнів 1-4 класів завітали з привітаннями учні 4-А класу гімназії. Бібліотекарі розповіли школярам про бібліотеку. Порівняли бібліотеки минулого  і сучасні. В цьому нам допомогли картини відомих художників і сучасні фотографії. А потім наші діти відповідали на вікторину нашого Запитайлика



Діти з хорошим настроєм відповіли на дуже важкі запитання  вікторини і  переглянули  топ-десятку найрозумніших тварин.
   

Гостями читального залу для учнів 5-9 класів стали учні 3(7)-А класу Новокаховської гімназії, які в цей день взяли участь в інтерактивній грі «Бібліомонополіст», після чого (не зважаючи на холодний вітер)  на бібліотечному ганку влаштували святковий флеш-моб, темою для якого став цьогорічний девіз УБА «Бібліотека – діалог, культура, мир!»


 До міської бібліотеки № 2 завітали студенти ПТУ №14 і прийняли участь в бібліотечній грі «Є бажання відповісти на любе питання». У святковій атмосфері  пройшла гра, вона була цікавою і повчальною. І це так чудово, що люди не хочуть і не можуть відмовитися від книги.

У Всеукраїнський день бібліотек, бібліотекарі міської бібліотеки №2 разом з дітьми – членами клуба «Журавлик» відкрили багато книжок, на будь-який смак та познайомились з їх персонажами. Особливо цікавими виявились герої-тваринки, такі як криска Матільда та героїчний пес Такс із книг О. Надемлінського, а також історії видатних тварин із книги М. Яснова. Не обійшли увагою і такі книжки, що допоможуть дітям не тільки відпочити та пізнати щось нове, але й поповнять їх знання. А щоб домашні завдання не були нудними, видавництво «Грані–Т» придумало серію книг «Класні комікси» за мотивами творів шкільної програми.



Наприкінці зустрічі діти вирушили до виставки «Книжкова галявина» на дитячому абонементі, щоб самостійно ознайомитись з новинками.

Таврійська міська бібліотека приймала самих дорогих гостей, майбутнє України, - ихованців дитячого садочка "Дзвіночок". Калейдоскоп розваг чекав їх тут: цікаві загадки, вікторини про книгу, читання, казкових героїв; лялькова вистава; пісні, відео та мультфільми про мир та дружбу; веселі танці; виставки яскравих книжок. Маленькі українці та україночки привітали працівників бібліотеки зі святом, а завідуюча дитсадочком Гарькава Ю.М. вручила символ української мови - співучого соловейка.










Гостинно відчинила двері Дніпрянська селищна бібліотека. Привітавши майбутніх читачів, бібліотекар розповіла їм про свято  всіх людей, хто поважає і цінує книги, нагадала, як дбайливо треба відноситись до книги.


Більшість малят вперше опинилась у книжковому храмі. Вони з захопленням і здивуванням роздивлялися книжкові виставки, гортали яскраві сторінки казок, коміксів, журналів.
Діти відгадували загадки про книги і тварин, розпізнавали казкові героїв по реплікам, приймали участь у веселій фізкультхвилинці, фотографувалися на згадку.


Посвята в юні читачі пройшла відмінно. Веселі, у доброму настрої, першокласники поверталися до школи. Дружно оберталися і привітно махали руками: «До побачення, бібліотека! Будемо приходите сюди з задоволенням!»


В Новолагерській сільській бібліотеці для дітей різного віку відбулися бібліотечні посиденьки «В нашій родині книга - господиня». За чашкою чаю зі смачним святковим тортиком діти читали вірші про книгу та бібліотеку, відгадували загадки, відповідали на питання вікторини… 








Немає коментарів:

Дописати коментар