четвер, 14 травня 2015 р.

Коли ти поруч

В рамках акції "Червона стрічка" 13 травня до Дня пам’яті померлих від ВІЛ-інфекції та СНІДу для молоді АТК в центральній міській бібліотеці пройшла презентація книги Світлани Талан «Коли ти поруч».
Світлану Талан визнано однією із 10 кращих українських романісток року на престижному конкурсі «Коронація слова – 2011!»
Основна ідея роману – авторка книги намагалась заставити нас, сучасних людей, які кудись постійно поспішають, чимось зайняті або нарікають на своє життя, і не помічають за повсякденними клопотами тих, кому справді зараз дуже важко. Світлана Талан пише: «Мені дуже хотілося б, щоб ви подивились іншими очима на хворих на СНІД і стали уважнішими до тих, хто сьогодні поруч із вами».
Сюжет роману розгортається дуже стрімко: турботливі батьки відвернулися від своєї слухняної дочки, ніжний коханий – від своєї чистої нареченої, престижна клініка – від найкращої медсестри. У чому її провина? Даша опинилася не в тому  місці і не в той час. Туманна траса, понівечені машини, кров різних людей зливається в єдиному потоці – і лише юна сестра милосердя, забувши про власні рани, намагається її зупинити. Хвороба, якою вона заразилася, рятуючи інших, невиліковна. Вона повинна знайти в собі сили жити далі…
Прочитавши цей роман, можна зробити висновок, що звичайна, добра і чуйна людина випадково захворіла на СНІД і відразу ж була відштовхнута сучасним суспільством, яке не готове сприймати таких недужих.
Але ми стверджуємо:
Ви можете любити, хворих на СНІД.
Ви можете торкатися їх.
Ви можете бути друзями.
Ви можете доглядати їх.
Ми всі однакові.

Немає коментарів:

Дописати коментар