середу, 13 травня 2015 р.

Безсмертна велич Перемоги

    Травневі свята для кожного з нас особливі. У кожній родині є, що згадати, перегорнути старенькі альбоми з фотографіями, чи просто передивитися разом з дітьми фільми присвячені подіям  Другої Світової війни. 
Бібліотеки ЦБС провели низку заходів присвячених тим героїчним подіям.

У міській бібліотеці для дітей  напередодні Дня Перемоги на відео-уроці  «Нагороди німецько-радянської війни» побували учні  1,3,4 класів гімназії.  За допомогою електронної презентації маленькі читачі познайомились з історією нагород німецько-радянської війни. Бібліотекарі розповіли дітям про Кавалера Ордена Слави і Героя Радянського Союзу уроженця селища Геройського: Павла Христофоровича Дубинду, жінку-снайпера Людмилу Павличенко. А про Євдокію Заволій – українку командира морських піхотинців, яку фашисти називали «фрау-смерть», діти слухали з особливим зацікавленням. 
У гімназистів була змога потримати у руках бойові нагороди льотчика Ф.І. Приступи, які надали для масового заходу члени його родини, за що їм венлика подяка. Діти передавали один одному ордени Вітчизняної Війни 1-го та 2-го ступенів, Орден Червоного Прапора

 і слухали про бойові будні військового штурмана і його фронтової подруги і дружини Марії Приступи, яка була механіком  грізного літака.

      «Ти хочеш миру? Пам’ятай війну!» Саме під цим гаслом напередодні свята Великої Перемоги у Другій Світовій війні відбулася зустріч у міській бібліотеці №2 з учнями 7-Б класу ЗОШ№10. Бібліотекарі розповіли дітям про те, які країни брали участь у тій війні, про підступний та жорстокий план німецького командування та самого Адольфа Гітлера щодо захоплення СРСР. 
Демонструючи слайди, вони допомогли дітям побачити та відчути як жили їх бабусі та дідусі, які винесли жахи концтаборів, голод,  руйнування, важку працю і всі тяготи тієї війни, як вони пронесли свою любов до Батьківщини крізь довгі чотири роки боротьби з фашистськими загарбниками. 
Учні із захопленням та повагою слухали розповіді про дітей-героїв, ровесників наших гостей, які воювали на фронті поряд зі своїми батьками та старшими братами і загинули заради нашого щасливого мирного майбутнього, захищаючи свою Вітчизну. Діти сказали, що пишаються подвигами тих хлопчиків та дівчаток, бо на хвилинку уявивши себе на їх місці, зрозуміли, що не кожен би витримав ту біль, напругу, страх та смерть, але вони зараз можуть допомогти тим небагатьом живим ветеранам та дітям війни, які живуть поряд з нами сьогодні, подарувати їм добре слово, посмішку та тепло свого серця

08 травня відбулася зустріч з ветеранами війни  "Безсмертна велич Перемоги» у  Таврійській бібліотеці.  Ветерани цікаво розповідали дітям про свій бойовий шлях, нагороди, відповідали на всі запитання учнів. Учні підготували для них невеличку танцювально-музичну композицію. Потім бібліотекарі познайомили дітей з літературою, що є у бібліотеці і допоможе їм більше дізнатися про ту страшну війну.


В Тополівській бібліотеці День Перемоги був відзначений історично-патріотичним альманахом "Біль війни і свято Перемоги", на якому читачі вшанували пам'ять дітей-героїв, що разомі з дорослими захищали свою Батьківщину від нацистських окупантів.



Плодівська бібліотека 9-го травня провела свято «Повік ті дні із памяті не стерти» для мешканців села.





Немає коментарів:

Дописати коментар