суботу, 12 листопада 2022 р.

Інформаційні матеріали від Новокаховської громадської екологічної організації " Мама-86-Нова Каховка"

 

     З липня 2020 року  Новокаховська  громадська екологічна організація «Мама – 86- Нова Каховка» бере участь у міжнародному  проекті  «Чистіші річки – чистіші моря» ( CRoCuS), що впроваджується за фінансової підтримки  Європейського Союзу.  Проект, партнерами  якого , крім України,  є  Болгарія, Румунія та Молдова, націлений на покращення екологічної ситуації в басейні Чорного моря. Це дуже актуально для Херсонської області, де за останні десятиріччя гостро постали такі проблеми як погіршення якості питної води, стану Дніпра, руйнування його берегів; загальне засмічення населених пунктів; збільшення кількості несанкціонованих сміттєзвалищ та ін.

До вашої уваги інформаційний матеріал з даної тематики

1.     Підготовка питної води з використанням фітотехнології

Аїр болотний (Acorus calamus L.) – зробить вашу воду придатною для пиття!!!

2.       Ні спалюванню. Так органічному життю. За оцінкою Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86», єдиним безпечним шляхом поводження з твердими побутовими відходами є мінімізація утворення сміття та його напрям в "друге життя".  В брошурі розповідається про метод компостування листя, який може застосовуватися не тільки в особистих підсобних господарствах, але й при вирішенні проблеми зі сміттям зусиллями сільських громад.

3.      Стала санітарія в сільській місцевості

Зацікавленість повторним використанням стічних вод зростає в багатьох частинах світ. В брошурі зібраний досвід очищення стічних вод.

4.       Посібник "Виготовлення твердого палива з рослинних відходів".

Пресування та брикетування - самий поширений і легкий спосіб виготовлення твердого палива з рослинних відходів. В цій брошурі дається рецепт виготовлення твердого палива.

      Якщо вас зацікавив матеріал, звертайтесь в месенджер Facebook або на електронну пошту бібліотеки cbsnkah@gmail.com  і ми вишлемо електронну версію  матеріала який вас зацікавив.


 




Немає коментарів:

Дописати коментар