четвер, 19 листопада 2015 р.

Світ дитини: реальний і казковий

За даними ООН у світі проживає понад 8 млрд. дітей, понад 2 млн. з них – це маленькі українці. Але, як і кожна дитина  на Землі, наші діти потребують і дорослої опіки, і любові та піклування, турботи та захисту. Дорослі люди не повинні відмовляти їм  у цьому, особливо, враховуючи ті реалії, що супроводжують нас у сьогоднішньому непростому світі. Саме про це, напередодні Всесвітнього Дня дитини, прийшли поговорити  з читачами міської бібліотеки для дітей, учнями 3(7)-А класу гімназії, головні спеціалісти служби у справах дітей Харченко Олена Анатоліївна та Немченко Олександр Сергійович.
Олександр Сергійович говорив з дітьми про те, як не стати жертвою жорстокого поводження відносно них, наводячи шокуючі приклади та закріплюючи прості правила поведінки, які допоможуть уникнути  таких ситуацій.
А Олена Анатоліївна  розповідала про випадки торгівлі людьми, знову закріплюючи з дітьми правила поведінки в навколишньому світі.
Наприкінці зустрічі діти відповідали на запитання про види кримінальної відповідальності та про  вікові рамки її настання. Молодь була активною, за що  майже половина класу дістала маленькі, але потрібні у навчанні подарунки, якими їх нагородила Олена Анатоліївна.  Та головним подарунком було просте правило, яке наші гості залишили для кожної дитини в залі: «Ти – сам творець своєї долі! Не бійся, йди вперед, у тебе все вийде!»




Cеред дітей не існує тих, хто не любить казки. Казка дає дитині можливість відчути і пережити нові ситуації, а це кращий спосіб піти від щоденної рутини і нудьги. 
Казки активно розвивають  дитячу уяву і образне мислення. Вони вчать дитину співпереживати чужому горю і розділяти радість інших. Казки також допомагають дитині розрізняти, де справжня дійсність, а де вигадка, формуючи, таким чином, критичне ставлення, як до казкових, так і до життєвих ситуацій.
19 листопада бібліотекарі міської бібліотеки для дітей побували у першокласників ЗОШ №4. Діти пройшли казковим  лабіринтом, куди їх заманила Баба-Яга. Вони дружно відповідали на запитання казкової вікторини. Всі разом відгадали загадки з чарівної торби і знайшли  чарівний ключик, який відкрив їм потайні двері в казковий світ. Мандрівка щасливо закінчилась. А у первачків залишився час, щоб поспілкуватись з книгою. Тепер на них чекають у гості до дитячої бібліотеки.









Немає коментарів:

Дописати коментар