понеділок, 12 травня 2014 р.

Низький уклін вам, ветерани

Все далі в історію відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя за наше з вами сьогодення. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Зберегти їх пам'ять, донести ЇЇ до молодого покоління святий обов’язок кожного.
Мы здесь с тобой не потому, что дата,
Как злой осколок память жжёт в груди.
К могиле неизвестного солдата
Ты в праздники и будни приходи.
Он защищал тебя на поле боя.
Упал, ни шагу не ступив назад.
И имя есть у этого героя –
Великой Армии простой солдат.
Такими словами 07 мая начался вечер памяти «Стоят безмолвно обелиски вечные» для учащихся 9 класса школы № 10, посвященный Дню Победы.
Долгие 4 года наши деды и прадеды боролись за освобождение Родины от фашизма. Они делали это ради будущих поколений, ради нас. Библиотекари еще раз напомнили о тех страшных 1418 днях и зачитали письма солдат с фронта своим родным. Учащиеся сделали письма-конверты с пожеланиями для ветеранов Великой Отечественной войны, проживающих в Новой Каховке.  

07 травня вечір-вшанування: «Низький уклін вам, ветерани!» пройшов у міській бібліотеці №4 м. Таврійська
Вітаєм ветеранів ми уклінно,
За промінь серця і невтомні руки,
Живіть, уславлені ,спокійно,
У вас ростуть надійні внуки!
Такими словами зустріли учні 5-Б класу ЗОШ № 5 ветерана Великої Вітчизняної війни – Онищенка Олексія Григоровича, підполковника запасу. В свої 89 років – це активний громадянин, читач Таврійської бібліотеки, піклується про свою дружину, якій 87 років і з якою вони 65 років разом, мають двох дітей, багато онуків, правнуків і навіть двох праправнуків.
Затамувавши подих, слухали діти живого свідка тієї страшної війни, потримали в руках іменний годинник, подарований ветерану ще президентом Кучмою,торкались орденів і медалей і розпитували про героїчні вчинки за які він їх отримав. По закінченні зустрічі вручили Олексію Григоровичу квіти, подарунки і свої щирі почуття захопленості і вдячності. 

«Останній штурм» під такою назвою 07 травня пройшов урок мужності в Обривській сільській бібліотеці присвячений знаменній даті – Дню Перемоги. У заході прийняли участь учні 4 класу Маслівської школи.
Через книги, пісні военних років діти доторкнулись до сторінок Великої ВітчизняноЇ війни. А ще через поезію. Поезія фронтових років це гіркий нестерпний біль, який відчули дитячі серця.
Лозицький Андрій та Бусигіна Олександра розповіли однокласникам про своїх дідусів-героїв.
Захід закінчився оглядом літератури «Ми про війну з тобою книжку прочитали…»
Мы завжди будемо пам’ятати тих, хто йшов назустріч смерті в ім’я порятунку Батьківщини, тих хто своєю героїчною працею в тилу наближав Перемогу, тих хто підняв країну із руїн.  

Немає коментарів:

Дописати коментар