понеділок, 24 жовтня 2011 р.

Живе слава козацька!

    Козаччина - найлегендарніше минуле українського народу, його святиня, синонім свободи і людської гідності.
    До Дня українського козацтва в центральній міській бібліотеці 11 жовтня для учнів 9-го класу НВК № 4 проведена історична година "Горді сини вільних степів". Бібліотекарі згадали ті героїчні часи, ознайомили дітей з традиціями козаків, які продовжуються в сучасній Україні, а потім діти відповідали на питання вікторини з історії козацтва. Окрасою заходу був запрошений гість - Дарибогов В.В., який натхненно грав на мандоліні і співав українські козацькі пісні, а також розповідав про свої враження від подорожі на козацькій чайці по Дніпру. 
    Не менш змістовно пройшов захід 12 жовтня у міській бібліотеці № 2. На історичній годині "Життя і побут українського козацтва" студенти 2-го курсу НКПТ послухали захоплюючу розповідь Чемересюка О.Л., генерал-єсаула, отамана Таврійської паланки ім. Івана Сірка про козацьке життя. Цікавими були для студентів продемонстровані отаманом Олегом Леонідовичем зброя і вбрання козаків. Завершив зустріч огляд літератури "Загадки козацьких характерників".
    Також пройшли заходи до Дня українського козацтва в міських бібліотеках № 3, 4, Тополівській, Обривській і Плодівській сільських бібліотеках. 

Немає коментарів:

Дописати коментар