четвер, 8 жовтня 2020 р.

«Степовий букет» у Новолагерській сільській бібліотеці

 

«А степ – це космос, у ньому я один,

Втік від симфоній, навіть intermezzo,

Втік від Рембрандта, неначе блудний син,

І молюся Ісусу й Сонцю гречно.

Дивлюсь на зорі, мов у душу світу.

Шукаю в них гармонії й краси.

І дякую таврійському я літу

За ніч оцю. І житні колоски...»

Василь Загороднюк

Український степ можна назвати золотою пектораллю планети. Саме тому 45 письменників Херсонщини, серед яких наші новокаховці Гунько Олександр Петрович та Португальський Анатолій Васильович, оспівали рідний Херсонський степ у книзі - антології творів «Степовий букет», яку подарував Новолагерській сільській бібліотеці Білий Анатолій Андрійович, староста Дніпрянського старостинського округу.  

Степ для багатьох це свого роду ідентицікаційний код, частина феномену людського життя. Краса таврійського степу зі своїми степовиками, його магічна сила та величність, все це описується майстрами слова  у цій книзі. Кожна пісня, кожна поезія в ній має чіткі громадянсько-патріотичні мотиви і глибоку філософську задумку, і щемливі інтимні рядки, і красиві пейзажні замальовки.

 

Натхненником та упорядником антології є херсонський поет, голова Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Загороднюк.

 «Степовий букет»  відтворює маленьку часточку того, що в художній формі написано про степ. Та ця маленька часточка, зібрана в одній книзі, не залишить байдужим жодного читача.

Тому провідний бібліотекар Балюк Лідія Юріївна, не відкладаючи на довго, запросила на презентацію нової книги користувачів бібліотеки – дітей та працівників Новолагерського сільського клубу.

Всі з задоволенням разом та по черзі гортали книгу та вчитувалися в цікаві

рядки.




Запрошуємо всіх читачів до бібліотеки, щоб відчути магію степу!



Немає коментарів:

Дописати коментар