четвер, 12 липня 2018 р.

Відеолекторій "240 – років Херсону!"

Нещодавно міська юнацька бібліотека завітала до санаторію «Джерельце» з відео лекторієм до 240-річчя створення міста Херсона. Враховуючи, що тут відпочивають діти майже з усіх куточків Херсонщини, провідний бібліотекар Федотова М.М. принесла книжкову виставку «Херсонщина уславлена моя, мій край гостинний і багатий», з книгами з історії краю, книгами сучасних авторів, фотоальбомами.
Розповіла про наш обласний центр , в якому живуть міцні духом, мужні  і працелюбові люди. У  кожного міста, як і у людини – свій характер, своя доля. Херсон заснований, як місто – фортеця, втілює в собі мужність перших херсонських будівників, кораблебудівників і воїнів. Підростаюче покоління дізналося, що місто Херсон народився, як стверджують історики, завдяки великому коханню двох історичних постатей – Князю Григорію Потьомкіну та Російській  цариці  Катерині II-й. Саме місто Херсон, носить назву від грецького міста Херсонес. 
Прослухавши лекцію, присутні довели, що запам'ятали корисну інформацію, відповіли на запитання: херсонці більше знали про Херсон, генічани - про Арабатську стрілку, асканійці – про заповідник Асканію-Нову. Заохоченням були цукерки, які вихователь Юлія Миколаївна щедро вручала за вірні відповіді.
Діти були дисципліновані, зацікавлені, різного віку, але це не завадило їм активно насолоджуватися спілкуванням, та потребою розділити свої знання.


Немає коментарів:

Дописати коментар