вівторок, 3 квітня 2018 р.

Подорож книжковим всесвітом

В рамках Всеукраїнського Тижня дитячого читання в Піщанській сільській бібліотеці  пройшов захід – пригодницько-пізнавальна гра «Подорож книжковим всесвітом».
Провідний бібліотекар Грек Т.А.  ознайомила  дітей з підготовленою нею   відео-презентацією з історії книги, з якої юні читачі дізналися про перші інформаційні джерела людства: піктографію, глиняні таблички, папірусні книги, берестяні грамоти тощо. 


Потім діти «мандрували стежками»: «бібліографічною», «пригодницько-фантастичною», «ботанічною» та «зоологічною» і «стежкою мудрості», де на кожній їх очікували цікаві завдання та конкурси (готували «літературні грінки», складали прислів’я, вчилися розрізняти літературні жанри, відповідали на питання з «чарівної скриньки» та складали алфавіт імен літературних героїв; відповідали на питання природознавчої вікторини).



Учасники заходу отримали велике задоволення від «мандрівки», а в фіналі заходу бібліотекар ознайомила присутніх з новинками української дитячої літератури і в підсумку разом з дітьми дійшли висновку, що читачі відрізняються від «не читачів» ерудицією та приємністю в спілкуванні.




Немає коментарів:

Дописати коментар