четвер, 12 квітня 2018 р.

Професійний зорепад "Зроби свідомий вибір"

На  цей захід, який допоможе в майбутньому молоді вибрати професію, до юнацької бібліотеки запросили 8-мі класи  учнів гімназії (вчителі Оксана Верхевець та Людмила Матросова) і провідного фахівця міського центру зайнятості Ольгу Гладченко.
Бібліотекар зробила короткий огляд професій, що зникають: кучерів замінили таксисти, поштарів - поштові сервери, касирів – термінали. А професії майбутнього – це будівельники, проектувальники, архітектори міст,  будинків, доріг, мостів, інженери-технарі, ГМО агрономи, теле-радіожурналісти, комунікатори, модератори та багато інших.

Ольга Миколаївна Гладченко запропонувала переглянути відеопрезентацію професій, які потребує Херсонська область, розповіла про учбові заклади, де є можливість здобути потрібну кваліфікацію. Провідний фахівець провела анкетування з психогеометричними тестами за методикою знавця з підготовки управлінських кадрів Стюзена Деллінгера. За деякими даними ефективність правильно виконаного тесту досягає 85 %.  З пяти геометричних фігур: квадрат, прямокутник, коло, зигзаг, прямокутник - вибирали «свою фігуру», найпершу, яка приваблює і впорядковували за нумерацією.  Проаналізувавши, вийшло, що саме  в  міській гімназії  навчаються майбутні лідери, творчі особистості, комунікативні, чесні трудоголіки. 
В анкеті були сформульовані запитання: що стало джерелом інформації про обрану професію  - книжки, телевізор, бесіди з батьками, вчителями. Що приваблює в обраній професії: престиж, умови праці, зарплатня, суспільна значущість, вимоги до професії.  Як допоможе вам вибрана професія реалізувати свої здібності, самовдосконалюватися, досягти високого положення. Це анкетування  викликало  велику зацікавленість та допомогло  молоді визначити над якими предметами зі шкільної програми треба ретельно попрацювати, щоб вступити до навчального закладу, здобути бажану професію. Бо вибір професії, це як вибір долі.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар