середу, 1 лютого 2017 р.

Світ пернатих чекає підтримки дітей

Міська бібліотека для дітей провела майстер-клас «Годівничка для птахів». Ідею проведення подібних заходів у рамках екологічої акції «Світ пернатих чекає підтримки дітей», було придбано на ярмарку бібліотечних ідей у м. Херсон.
Птахи - наші друзі і помічники, адже саме вони допомагають людям оберігати дерева, знищуючи комах-шкідників. Холодна зима з лютими морозами і снігом - справжнє випробування для птахів. Але холод пернаті можуть винести, а от нестачу їжі - ні. Лише троє із десяти зимуючих птахів зустрічають весну. Решта гине від голоду. І тільки людина може допомогти пернатим вижити, підгодовуючи їх взимку.


Ось і члени клубу «Книгочитограйка» вирішили допомогти пташкам, зробивши годівнички із соснових шишок за порадою журналу «Смайлик», який і в цьому році отримує бібліотека. Нічого складного: шишки, мед, пензлик та насіння різних сортів - ось все, що потрібно. І годівничка готова!
Спочатку подарунки для пташок готували учні 1-2 класів, а потім учні 3-4 класів. А бібліотекар підготувала для них інформаційний огляд літератури,що мав назву: «Пташиний оркестр». 
Маленькі читачі змогли ознайомитись з книжками, які висвітлюють загадкові сторінки з життя наших сусідів по планеті. Акція триватиме до березня місяця. Попереду всіх учасників чекають  нові зустрічі і цікаві відкриття!

Немає коментарів:

Дописати коментар