понеділок, 16 січня 2017 р.

Таврійські пастелі

Міська бібліотека №3 провела для своїх користувачів дитячого віку хвилинку-цікавинку «Таврійські пастелі». Вона була присвячена українському прозаїку, нашому земляку – Ю. К. Голобородько, якому цьому році відзначаємо 90-річний ювілей. Народився письменник 9 січня 1927 року в селі Новотягинка Білозерського району Херсонської області.  На долю Юрія Костянтиновича випало багато поневірянь: дитинство його пройшло без матері, у роки німецької окупації зазнав поневірянь, перебував у фашистських таборах, після визволення з неволі брав участь у боях з ворогом на 4-му Українському фронті. День Перемоги зустрів на чехословацькій землі.
Свій шлях в літературу почав з журналістської діяльності, а згодом почав писати ліричні мініатюри, оповідання, повісті, романи та оповідання для дітей. У своїх творах він показує труд та життя своїх земляків, описує красу рідних степів та красу природи Таврії.

Бібліотекарі, читали вголос найцікавіші уривки з творів,  представивши дітям такі книжки письменника: «Вчителю мій дорогий» (де автор описує образи сільських вчителів), «Дороги в грозах» (документальна повість про розвідника Георгія Веретенника та його побратимів). Тему війни і мужності народу Ю.Голобородько розвиває й в документально-нарисових збірках «Вкарбовані у вічність» та «Герої твої, Херсонщина», написаних їм у співавторстві з письменниками-земляками. В збірці «Таврійські пастелі» він показує відчуття краси природи , її чарівності.
Працівники бібліотеки порадили дітям читати твори письменників-земляків, адже щоб стати патріотами України, треба спочатку стати патріотами рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар