четвер, 15 грудня 2016 р.

Біла зимонька прийшла, саньми свята привезла

У святкові дні всі полюбляють отримувати подарунки. Особливо, коли їх приносить святий Миколай.
Традиційно в Україні (19 грудня), увечері «добрий Миколай» заходить до оселі з подарунками для дітлахів. Вручаючи гостинець кожному окремо, святий Миколай згадував усе те, що зробила дитина протягом року, і соромив за нечемні вчинки. Відтак діти свято вірили в існування цього захисника і намагались не гнівити «діда Миколая, який знає про все».
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки напередодні новорічних свят, також вирішили долучитись до приємної місії - дарувати подарунки. Тому власноруч виготовили й прикрасили вікна бібліотеки витинанками з різними сюжетами у вигляді: сніжинки-зірочки, ялинки, янгола, півня – символу 2017 року, дід Мороза, Снігуроньки, будиночка для святого Миколая, їжачка та ін. Витинанка (від українського слова «витинати», тобто «вирізати») – це вид давнього народного декоративного мистецтва, що включає сюжетні та орнаментальні прикраси житла, їх виготовляють зазвичай із паперу за допомогою ножиць.
Тепер кожен мешканець нашого міста зможе помилуватись прикрашеними вікнами бібліотеки й поринути у дивовижний світ зимових свят. 



Вже скоро до малечі  завітає Святий Миколай зі своїми маленькими помічниками – янголятками та чортеням Антипком. Учасники студії «Оберіг»  у міській бібліотеці для дітей на черговому занятті почали підготовку до свята, навчившись виготовляти лялечку-мотанку - Янгола-охоронця, який оберігає та захищає.


Ой, Святий Миколаю,
Загости до нас із раю,
З янгелятками малими,
Що з дзвінками голосними.
Кожна лялечка має на собі дзвіночок, що сповіщає про наближення свята. Тож, побажаємо усім діткам, щоб до них Святий Миколай завітав з подарунками, а не з різочками від Антипка.


Немає коментарів:

Дописати коментар