четвер, 13 жовтня 2016 р.

Книжкова шафа покоління NEXT

Яку книжку краще обрати восени 2016 року…У час осінньої депресії, чи спокою та усамітнення, у кого як, ідеальним другом та співбесідником була, є і лишається книга. З книжкою восени не лише цікаво та не сумно, а й тепло. А от  як не помилитися з вибором книг і які книги обрати дізнавалися учні 8-го  та 9-го класів ЗОШ №4, прийшовши до читального залу центральної бібліотеки  на бібліотечний урок «Книжкова шафа покоління NEXT», щоб поговорити  про найзатребуваніші книги серед молоді. Є в цих книгах протест проти цілого світу, категоричне неприйняття всього, безвихідь, постійний страх, безнадія і неймовірна жорстокість. А ще порядність і відданість, дружба, любов та самопожертва.




Книги жанру антиутопії не читають тільки ліниві. І кіно підтримало цей жанр. На стіл сценаристів  і режисерів лягають чудові сценарії, які перетворюються  на фільми. Екранізація книг-антиутопій йдуть одна за одною, дуже активно.
І слідом за цією модою все більше глядачів, які переглядали фільми, звертаються саме до книг, та залишаються задоволеними. Це книжки, де діють підлітки, і читаючи таку літературу, молоді люди так чи інакше співвідносять себе з ними. І для підлітка часто це перша спроба усвідомити себе як частину соціуму, як людину, яка відповідальна певним чином за те, в якому суспільстві ми живемо і чому ми так живемо.
Тому якщо хочете побачити картину, яку створив письменник, читайте книги, уявляйте, аналізуйте. Якщо хочете порівняти своє бачення твору з іншими, дивіться фільм. Можливо хтось бачить історію зовсім по-іншому.
Можна навести чимало прикладів книжок, які не мали такої популярності, як після їх екранізації: «Великий Гетсбі», «Марсіанин», «Переваги скромників» та багато інших. Що ж, сьогодні за умови вдалого симбіозу індустрії кіно та книговидавничої справи ми маємо змогу практично одночасно отримувати подвійну насолоду.
«Гра Ендера» (2013р.), науково-фантастичний роман письменника-фантаста Орсона Скота Карда.
«5 хвиля» (2016р.), Ріка Янсі.
«Той що біжить лабіринтом» (2014р.), Джеймса Дашнера.
«Голодні ігри»: Пересмішниця. Частина II» (2015р.), американської письменниці Сьюзен Коллінз.
«Дивергент 3: За стіною » (оригінальна назва «Елігент»), Вероніки Рот.
 «Винні зірки» (2014 р.), американського автора Джона Гріна. Дуже характерна цитата до цього фільму: «Біль хоче щоб її відчували».
«Чудова (Неперевершена) Гіллі Хопкінс» , Кетрін Патерсон
«Книжковий злодій» (2014р.),  австралійського письменника, лауреата кількох літературних премій за книги для підлітків і юнацтва Маркуса Зузака.
«Вибір» (2016р.), роман   Ніколаса  Чарльза Спаркса.
«Дім дивних дітей» (2016р.),  Ренсома Ріггза.
«Фантастичні звіри, де їх шукати» (2016р.),  Джоан Ролінг.  

Немає коментарів:

Дописати коментар