середу, 5 жовтня 2016 р.

«Чим старіший скрипаль, тим солодша мелодія»

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку, абсолютно негуманно. Літній вік людини зовсім не означає, що вона вже на багато що не здатна, якраз навпаки: те, що може літня людина, рідко здатна зробити більш молода.
Згадати свою молодість та роки на які вона випала,на арт-галявину «Чим старіший скрипаль,тим солодша мелодія» у читальному залі центральної бібліотеки зібрались члени літературно-музичного клубу «У колі друзів». Музичним привітанням свято відкрили вихованці музичної школи та школи мистецтв.



Поринувши в той час, коли життя здавалося довгим-довгим, а старість - чимось далеким-далеким, члени клубу слухали пісні та співали, дивились відео-кліпи та танцювали, читали вірші та давали відповіді на бліц-опитування «Забавні історії моєї молодості».




Запал в очах, бадьорість духу, коштовний вогонь завзяття, можливість радіти життю, все це вказувало на те, що члени клубу навчені досвідом життєвої стійкості з оптимізмом дивляться у майбутнє і з легкістю без жалю кажуть: мої роки – моє багатство.


До Дня людей похилого віку міська бібліотека №2 провела акцію «Хвилинка радості». Позитивні емоції викликали незвичайні подаруночки – цукерки з побажанням. Хотілося б, що б таких «хвилинок» було більше, адже для людей поважного віку увага дуже багато значить. 



Міська бібліотека №3 організувала для своїх користувачів літнього віку на вечір-зустріч «Поспішайте творити добро». Ведучі свята, бібліотекарі:  Нагаєць І.О. та Кравченко Н.П., наголосили, що далеко не кожному дається таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. 
Були запрошені відомі у місті вчителі, художники, поети, музиканти тощо. Свої картини присутнім представив Кузнецов В.С., поетичні твори – Яковлев А.А., арії із відомих оперет виконала Іванова М.І., про роки свого життя відданні бібліотечній справі згадала Носенко В.П. (сплела для свята гарні віночки з живих квітів), цікавими історіями із шкільного життя поділилася Колпакова М.І.


Привітати учасників зустрічі прийшли учні ЗОШ №3 – вони читали вірші українських поетів присвячені осені, музиці, вчителям, бібліотекарям, бабусям та дідусям.
Музичні вітання для гостей свята лунали у виконанні дніпрянського ансамблю «Берегиня». 
Одна з його учасниць (Старцева А.І.), сівши на шпагат, довела присутнім, що вона у гарній фізичній формі, якій можуть позаздрити і молоді.

Господині вечора пригостили присутніх чаєм з цукерками та печивом. Вечір пройшов цікаво в атмосфері душевного комфорту.  

Немає коментарів:

Дописати коментар