понеділок, 21 вересня 2015 р.

Королева детективного жанру

Хто не любить пригоди? Майже всім притаманне почуття таємничого, невідомого. Читаючи, або дивлячись фільми, нас цікавить, чим же закінчиться  детективна історія і хто ж той злодій.
15 вересня виповнюється 125 років з дня народження  королеви детективного жанру Ага?ті Ме?рі Клари?ссі Крісті, при народженні Міллер  авторці творів про Еркюля Пуаро та міс Марпл. Агата Крісті належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним із найбільш публікованих письменників за всю історію людства (після Біблії та Шекспіра). Книги Агати Крісті видані тиражем понад 2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж на 100 мов світу. Їй також належить рекорд за максимальним числом театральних постановок. А повне зібрання творів про міс Марпл, видане в 2009 році в одному томі ,попало в Книгу рекордів Гіннеса як сама товста книга в світі. В книзі 4032 сторінки, її товщина 322 мм, а вага – 8,02 кг.
Бібліотекар Рядних І.Л. розповіла учням 9-А класу ЗОШ № 10 про життєвий і творчий шлях та цікаві відомості про королеву детектива – Агату Крісті. Учні також переглянули фрагменти ыз кынофільмів за участю головних героїв творів письменниці.

Для любителів детективів та пригод – це ще один привід дізнатися прописьменників цього жанру

Немає коментарів:

Дописати коментар