пʼятницю, 11 вересня 2015 р.

Вибір професії – справа важлива

Як ви думаєте, чому про талановиту людину кажуть: «Він хірург (письменник, журналіст, музикант, кулінар) від Бога»? Тому що він обрав «свою» професію. Адже покликання, помножене на потяг душі і є талант. Головне – вчасно його проявити. У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Від цього вибору залежатиме багато – власне благополуччя та добробут сім'ї, можливості реалізації інтересів, перспективи творчого зростання, нові дружні й ділові контакти.
Праця, труд, робота – це синоніми, всі вони означають одне й те ж –працювати. Народна мудрість каже: “Без труда нема плода“.
Все це засвоювали учні школи-гімназії 4-В класу у міській бібліотеці для дітей на бібліо-екскурсі: «Вибір професії – справа важлива», який відбувся 09 вересня.
Спочатку маленькі гімназисти пригадали ким працюють їхні батьки, а потім поділились з нами своїми мріями, ким вони стануть коли виростуть. Діти мріють про такі професії: лікар, вчитель, космонавт, ветеринар і будівельник. А одна дівчинка сказала, що хоче бути «міліціянтом», щоб розпутувати карні справи.
Наш екскурс продовжувався веселими загадками, грою «Вибери інструмент», «Веселі пазли», «Склади прислів’я».




А от після заходу діти переглянули тематичну поличку: «Ким бути?» і взяли прочитати деякі книжечки додому.
Можливо, рекомендації бібліотекарів і, звісно, дитяча інтуїція, допоможуть у майбутньому нашим друзям зробити правильний вибір.




Немає коментарів:

Дописати коментар