пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

До Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму



 З 1962 року у другу неділю вересня у світі традиційно відзначається Міжнародний день пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні тому, що на цей місяць припадає дві дати, пов’язані з Другою світовою війною: день її початку і її повного завершення.
2 вересня 2015 року виповнилося 70 років закінчення Другої світової війни – найжахливішого та наймасштабнішого за всю історію збройного протистояння. В бібліотеках Новокаховської ЦБС з приводу цієї дати та Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму, який цього року припав на 13 вересня, організовано низку заходів.
В більшості бібліотек оформлено книжкові виставки та тематичні полиці: «Українці на фронтах Другої світової війни» ( міська бібліотека № 2), «Правда через роки…» (центральна бібліотека), «День пам’яті жертв фашизму» (юнацька бібліотека). Серед масових заходів відбулися інформаційні години «Україна у боротьбі проти фашизму» (міські бібліотеки № 2, № 3), «Внесок України у боротьбу проти фашизму» (центральна бібліотека), бесіда «Що таке нацизм і фашизм» (юнацька бібліотека), огляд  літератури    «Пам’ятати, щоб жити» (міська бібліотека № 4).
Міжнародний день пам’яті жертв фашизму – це день, коли вшановуються десятки мільйонів людей, які загинули в роки Другої світової війни, жахіття якої ніколи не повинні повторитися.


Немає коментарів:

Дописати коментар