вівторок, 9 червня 2015 р.

Політ крізь час


Я живу в польоті…
А. де Сент-Екзюпері.
9 червня в центральній міській бібліотеці пройшов гурман-вечір «Он сусел много сказать людям», для дітей табору станції юних туристів «Данаприс», присвячений 115 річниці від дня народження Антуана де Сент-Екзюпері, французького письменника та військового льотчика. Який являється автором таких творів: «Південна пошта», «Нічний політ», «Планета людей», «Військовий політ», «Лист до заручника», «Маленький принц» та ін. Всі ці твори загалом автобіографічні, або змальовують життя авіаторів.

Що ж, прийшли канікули, а навчальний процес й досі триває. Бібліотекарі Сембратович С. та Ісакова  Є. познайомили присутніх з життям та творчістю Антуана де Сент-Екзюпері, презентували книжку «Маленький принц» (1943) проілюстровану самим автором, яку він написав незадовго до своєї загибелі. Для кращого сприйняття казки були виготовлені оригінальні ілюстрації у вигляді листівок, що допомогло дітям дізнатись багато цікавої інформації: з якої планети прилетів принц, про чарівну розу та баобаби, про різні планети, про друзів яких він знайшов не Землі та ін. «Маленький принц» – це сумна і повчальна казка, яка знайде свого читача, як серед дітей, так і серед дорослих. Потім був продемонстрований мультиплікаційний фільм «Маленький принц» знятий за мотивам казки. 
Життєвий шлях митця обірвався 31 липня 1944 року, коли літак Антуана де Сент-Екзюпері не повернувся на базу… Він жив не довго і написав не багато. Але і життям своїм, і смертю, і своїми книгами, і листами, які потім були опубліковані, він зумів багато сказати людям. А на останок присутнім нагадали, що вони відповідають за тих кого приручили.

Немає коментарів:

Дописати коментар